U20: győzelem nélkül zártuk az A-csoportos Eb-t

 
Az első negyedben tetemes hátrányba került az U20-as válogatott a tét nélküli meccsen, végül simán kapott ki a finnektől


Finnország - Magyarország 91-70 (31-15, 19-17, 24-19, 17-19)

 

Az utolsó két helyezés eldöntéséért lépett pályára a két válogatott, de tulajdonképpen már tét nélkül, hiszen mindkét gárda kiesett a B-csoportba. Az egész torna legjobb magyar játékosa, Mócsán Bálint révén 2-0-ra még vezettünk, utána azonban rögtön egy 7-0-val válaszolt a finn csapat. Pongó vezetésével 10-9-re visszakapaszkodtak a mieink, majd Mócsán triplája tartotta az egypontos különbséget, 13-12-nél azonban nagyon megálltunk támadásban, a finnek viszont sebességet váltottak és zsinórban 18 pontot szórtak be. 

 

A második negyedben sikerült valamennyire stabilizálni a védekezésünket 35-24-re fel is zárkóztunk - ekkor a torna legjobb finn játékosa, az egykori ZTE-légiós Markkanen fia, Lauri Markkanen tartotta a lelket csapatában, nyolc pontot szerzett a negyed első felében. A mieinktől Peringert többször is jól találták meg a társak, a negyed vége azonban nem a miénk volt, megint jött Markkanen, vezetésével 18 pontosra hízott a finn előny. 

 

Fordulás után Kis Raul támadta többször is eredményesen a gyűrűt, ez azonban csak arra volt elég, hogy ne húzzanak el az egyre magabiztosabb északiak. Tahvanainen felnőtt Markkanen mellé, folyamatos veszélyt jelentett kintről-bentről, erre a párosra pedig elfogytak a magyarok opciói, 26 pontos is volt már a differencia. A zárónegyedre elfogytak a fontos kérdések, Markkanen masszív dupla-duplát (26 pont, 10 pattanó) szállított, tőlünk a hibátlanul dobó, legtöbb VAL-t összehozó Peringert, a 6-6 pattanót és gólpasszt felmutató Pongót, valamint a mérkőzés egyes szakaszaiban jól teljesítő Kis Rault és Andrássy-t lehet kiemelni (11-11 VAL), Mócsán Bálint talán kicsit elfáradt a zárómeccsre. 

 

Legjobb dobók: Markkanen 26/6, Tahvanainen 23/15, Nikkarinen 7/3, ill. Andrássy 11/3, Mócsán 10/3, Krivacsevics 9. 

 

A mérkőzés statisztikája itt elérhető. 

 

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus