U20: Megfogyva bár, de törve nem

Vereséget szenvedett tegnap az U20-as magyar válogatott a Krétán zajló A-divíziós Európa-bajnokságon Németország ellen. Ezzel eldőlt, hogy lecsúsztunk a csoport első két helyéről, innentől muszáj nyerni, ha meg akarjuk tartani helyünket a divízióban. Ezt nem segíti az a tény, hogy a csapatban egyre több a sérült.

A sűrű sorozatterhelés megtizedeli a magyar csapatot, főleg úgy, hogy a litvánok, a lettek, az oroszok és legutóbb a németek is erősebbek voltak fizikálisan, amire próbáltak is építeni. Váradi Benedek, a csapat eddigi legeredményesebb játékosa (13,5 pontos átlag) a legrosszabbkor dőlt ki és nem tudta vállalni a sorsdöntő derbit a germánok ellen - bár a szövetségi kapitány szerint ő már játékra alkalmas, közben újabb nevekkel bővült a sérültlista.

- Benedek jobb combjában két medvepuszi van, ő remélhetőleg játszik a következő, holnap utáni meccsen - mondta honlapunknak Váradi Attila. - Sajnos lett még három sérültünk: Török Balázs vádlijába kapott egy rúgást a németek ellen, ami csúnyán bedagadt, Simon Kristóf lába pedig elakadt a palánk lábazatában (ami egyébként nem a szabályoknak megfelelő szerkezet, kicsi a benyúlása és így túl közel van az alapvonalhoz) ágyéksérülést szenvedett, sajnos valószínűleg már nem fog játszani a tornán. Bazsó Brúnó egy ütközésnél a térde belső oldalszalagjára kapott nagyot, az ő állapota sem túl biztató, játéka kétséges. Nem panaszkodni akarok, de nagyon kemény mérķőzés volt a legutóbbi és ha Montenegró ellen is engedik ezt a keménységet, abban sajnos nehéz felvenni a harcot - zárta gondolatait a mester.

Mivel csupán négy pont hiányzott az üdvösséghez Németország ellen, pláne balszerencse, hogy Váradi Benedek pont most nem léphetett pályára.

- Készülünk tovább, a csapat elszánt, mentálisan erős, le fogja küzdeni a nehézségeket. Ahogy eddig, ezután is teljes erőbedobással fog küzdeni! - tette hozzá még a szövetségi kapitány.

A Magyarország-Montenegró összecsapást holnap 11:30-kor rendezik, addig kell összedrótozni a sérülteket és felkészülni a találkozóra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus