U20: Svédország ellen a bentmaradásért

A 9-16. helyért folytatja az A-divíziós Eb-t válogatottunk, a kőkemény svédeket kell legyőzni 19:45-től.

U20-as Európa-bajnokság, A-divízió, 9-16. helyért

Magyarország - Svédország 19:45

Ezen a mérkőzésen már komoly a tét, hiszen a győztes biztosítja bent maradását, a vesztes ellenben karnyújtásnyira kerül a kieséstől - előbbi a 9-12., utóbbi a 13-16. helyért folytathatja a tornát szombaton.

A svédek a D-jelű csoportba kerültek az Eb elején, ahol megverték Belgiumot és Olaszországot, a kettő között pedig kikaptak a csehektől, de végig rendkívül stabil, fizikális, fegyelmezett védekezést mutattak. A nyolcaddöntőben aztán ugyanez a játék már kevésnek bizonyult a lettekkel szemben, de a négy találkozójuk során egyszer sem kaptak 67 pontnál többet, ami mindenképpen nagy szó még akkor is, ha támadásban azért akadnak gyengeségeik.

Ezzel együtt az eredményekből is látszik, hogy messze a magyar válogatott felett áll a skandináv csapat, így óriási bravúr lenne, ha Pór Péter tanítványai meg tudnák verni Birganderéket. Ki kell emelni, hogy a borzasztóan kellemetlen védekezésükkel szemben a mieinktől sokkal tudatosabb és pontosabb támadójáték kell majd, a túloldalon pedig a 19,2 pontot átlagoló Sheriff Drammeh-re építenek mindent - őt kell valahogy lassítaniuk Antóniéknak.

Természetesen ezt a mérkőzést is élőben lehet követni:

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus