U20-as Eb: a finn csapat hasonló a svédhez

Pór Péter szerint nem számolgattak, csak az utolsó percben, a bent lévő csapatok mind borzasztóan erősek, de mindenki fáradt már. 

 

- A mérkőzés előtt nem számolgattunk, a cél az volt, hogy nyerjünk, arra nem játszhattunk, hogy mondjuk csak három ponttal kapjunk ki. Nem jól kezdtünk, sok könnyű kosarat engedtünk az ellenfélnek, ezáltal végig kapaszkodnunk kellett, hogy meccsben maradjunk. Nem beszéltünk a meccs előtt arról, hogy a svédek nyertek, nem mondtunk senkinek semmit, egy perccel a vége előtt volt egy időkérés, akkor mondtuk azt, hogy oké, a győzelemre nem biztos, hogy tudunk játszani, de hat pontig legyünk jók, hárompontost már nem kaphatunk, kettesből nem lehet nagy probléma és végül sikert elérni a célunkat – beszélt a fehéroroszok elleni találkozóról Pór Péter.

- A finn csapat roppant erős, bizonyították ezt Montenegró legyőzésével. A svédekhez hasonló szintet képviselnek, felkészülési meccset is játszottak egymás ellen, nagyon szoros volt végig. A svédek ellen mi nagyon jó meccset játszottunk de kikaptunk, akkor ők voltak jobbak, hasonlóan agresszíven védekezik Finnország is, de ha kicsit jobban dobunk, nem jönnek a negatív szériák, akkor bármi lehet, bízom benne, hogy meg tudjuk őket verni – tekintett előre, a finnek elleni elődöntőre.

- Embert próbáló ez a torna, most már a hetedik és nyolcadik mérkőzés következik szombaton és vasárnap, de hát ez minden csapat számára rendkívül fárasztó. Ebben a melegben pláne borzasztó, fáradunk, egy-egy ilyen pihenőnap nagyon jól jön, sokat jelent, regeneráló edzést tartunk, frissítünk, videózunk, tűzben tartjuk a fiúkat, de azért próbáljuk pihentetni is őket – beszélt a pihenőnapról a tréner.

- A célkitűzésünk az volt, hogy feljussunk az A-divízióba. Nem ismertünk minden csapatot, a csoportmeccseken már láttuk, hogy aki bejut a legjobb nyolcba, az bizony mind borzasztóan erős, nincs papírforma, rettentően közel vannak egymáshoz. Mi is úgy gondoltuk, hogy a szlovákokat meg tudjuk verni a továbbjutásért, aztán kisebb csoda kellett ahhoz, hogy ne essünk ki ellenük. Most a bent lévő többi csapat is fáradt már, nem csak mi, óriási tét van, aki szombaton nyer, az már fel is jutott az A-csoportba, a döntő a presztízsért megy, a harmadik helyért folyó meccsnek pedig még nagyobb tétje van, mert ott csak a győztes juthat fel – zárta gondolatait Pór Péter.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus