U20-as Eb: ma a döntőbe jutás és az A-divízió a tét!

Kőkemény meccs vár a mieinkre Finnország ellen az Eb elődöntőjében - győzelemmel biztos a feljutás, vereség esetén még javíthatnak.

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, elődöntő

Finnország - Magyarország 18:00

A fehéroroszok ellen kiharcolt továbbjutást követően már a legjobb négy között van a magyar U20-as válogatott a hazai rendezésű B-divíziós Eb-n, így egyetlen győzelemre van a célul kitűzött feljutástól. Amennyiben ma sikerül nyerniük Perléknek, már biztosan A-divíziós tagságot nyernek, ha nem, akkor holnap a bronzmérkőzésen kell ezt kiharcolniuk - a bent lévő négy csapatból három juthat fel.

A finn válogatott borzasztóan erős, emellett borzasztóan kellemetlen stílusban kosárlabdázik - nem véletlenül hasonlította a svéd csapathoz Pór Péter. A rendkívül agresszív védekezésük talán egy fokkal kevésbé eredményes, de folyamatosan szívják az ellenfelek vérét, emellett pedig sokpasszos, gyors és kiemelten hatékony támadójátékot játszanak - ők szerezték eddig átlagban a második legtöbb pontot, valamint ők osztották ki a negyedik legtöbb gólpasszt. 

A palánk alatt mi a legtöbb csapat ellen gyengébben teljesítünk, így kiemelten figyelni kell ma a 16,4 pontot és 9,2 lepattanót átlagoló Odabasira, elsősorban rá épülnek a finn támadások - viszont ő is jól dob kintről, ahogy szinte a teljes csapat elmondhatja ezt magáról. A triplák mindenképpen a gárda erősségeinek számítanak, hiszen meccsenként 31,8 (!) hármast emelnek rá és ezeket 35,8%-kal be is hajítják, több 40% feletti kinti dobójuk is van, rendkívül nehéz lesz ellenük jól védekezni.

A pihenőnap után minden bizonnyal Váradiék is pihentebbek lesznek, de azt szinte mindenki elmondta, hogy a macedónok elleni védekezéshez kell visszatalálni, akkor bármikor bárkit megverhet a csapat - egyébként is nagyon kicsik a különbségek, így a koncentrált játék, a kevés eladott labda vezethet eredményre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus