U20-as fiúk: Győzelem vagy halál!

Az életben maradásért játszanak ma 11:30-kor U20-as fiaink a Krétán zajló A-divíziós Európa-bajnokságon. Az ellenfél Montenegró válogatottja, egy győzelemmel játszhatunk a bennmaradásért, egy vereséggel viszont a sok biztató teljesítmény ellenére kiesünk a B-divízióba.

- Montenegró jó szerkezetű és nagy küzdő csapat. Bár eredményei alapján eddig csak két győzelmet szerzett, a törököktől csupán három ponttal kapott ki kis híján meglepetést okozva, az olaszok és a bolgárok csak hosszabbításban tudtak ellenük nyerni. Egyedül a svédek ellen kaptak ki simán, tehát csalóka egy kicsit a helyzetük - értékelte az ellenfelet Váradi Attila szövetségi kapitány. - A palánk alatt center pozícióban kevésbé mozgékonyak, de nagyon erősek, játékaik ennek megfelelően sok elzárásra és a periméter-játékosok gyors játékára épül.

A sérülésekkel kapcsolatban vegyes hírekkel szolgált a mester.

- Simon Kristóf egész biztosan nem játszik, a palánk által okozott ágyéksérülése nem jött rendbe, de ez nem ért váratlanul, már tegnap sejteni lehetett, hogy ő kiesett. A többiek viszont a pihenőnap alatt sokat javultak, akár játszhatnak is, de ez majd csak a bemelegítésnél dől el véglegesen, ott derül ki igazán, hogy mennyit bírnak. Mindenesetre ez biztató, a németek elleni meccs után sokkal rosszabbnak tűnt a helyzet - összegzett Váradi. - Mentálisan a fiúk most is erősnek látszanak, de hogy ez a helyzet, amibe kerültünk tud-e plusz erőt adni, vagy éppen elbizonytalanítja őket, az a belső mentális erő mellett tőlünk, vezetőktől és sok külső hatástól is függ - tette hozzá.

- Sajnos a rotációs lehetőségünk most eléggé leszűkült, ez pedig mind védekezésben, mind támadásban komoly problémákat okoz, a németek ellen is az volt az igazi gond, hogy a hátvédeinket, dobóinkat nem tudtuk pihentetni a végjáték előtt, így nem sikerült a felzárkózás - zárta gondolatait a kapitány.

A mérkőzés 11:30-kor kezdődik, élő statisztikákat itt követhettek majd: KATT

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus