U20-as lányok: Csoportgyőztesként a négy közé

Ugyan kikapott Horvátországtól, de így is ott lesz a legjobb négy között a magyar U20-as női válogatott a B-divíziós Eb-n.

U20-as női Európa-bajnokság, B-divízió, középdöntő

Horvátország - Magyarország 45-39 (11-18, 13-9, 12-8, 9-4)

Magyarország: Horváth K. 2, Bach 2, Kuttor 5, Nagy D. 3, Dubei 7/3
cserék: Weninger 11, Horváth B., Dobos 4, Szeitl 5, Solymosi -, Gundel-Takács -

Horvát ponttal indult a találkozó, a mieink pedig csak büntetőkből tudtak betalálni - közel hat percen át nem szereztek kosarat. A játékrész második felében aztán megtalálták a ritmust Kuttorék és egy 11-2-es etappal zárták le, így a második negyedet már masszív előnyből kezdhették. Ez azonban már nem sikerült ilyen jól, lányaink támadójátékából teljesen eltűnt az erő és összesen kilenc pontot szereztek - a jó védekezésnek köszönhetően azonban így is megmaradt három egység a fórból.

A fordulás után Dubei bedobta a mérkőzés első hárompontosát, de hiába a nyolcpontos előny, teljesen lefagyott a magyar gépezet, Horvátország pedig ezt kihasználta - egy 9-0-s futással fordítottak és a záró etapot már ők kezdhették előnyből. Itt már jött újabb fordulat, a magyar csapat bő hat perc alatt alig két pontot tudott szerezni és végül még a negyven egységet sem érte el - különösebb jelentősége nincs, így is ott lesznek a legjobb négy között Weningerék. Horváth Bernadett egyáltalán nem lépett pályára, de 25 percnél csak Kuttor és Bach töltött parketten.

A csoport másik meccsén Románia 23 ponttal kikapott Csehországtól, így a mieink nyerték a kvartettet, a csehek pedig másodikként jutottak tovább. A magyar válogatott szombaton 17:45-től Szlovákiával játszik a döntőbe és ezzel az A-divízióba jutásért. 

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus