U20-as női Eb. A veretlen Románia az ellenfél

Ma este 20:15-től Románia ellen lépnek pályára Kuttorék, karnyújtásnyira kerülhetnek az elődöntőtől. 

U20-as női Európa-bajnokság, B-divízió, középdöntő

Magyarország - Románia 20:15

Már a középdöntő kezdődik az U20-as Eb-n a magyar női válogatott számára - az E-csoportban Románia, a már legyőzött Csehország, valamint Horvátország lesz az ellenfél. Ugyan csak másodikként végeztek a mieink az A-csoportban, de éppen a velük együtt továbbjutó cseheket verték meg, így rögtön egy győzelmet hoznak - Románia jár még hasonló cipőben. Mivel ebből a kvartettből az első két helyezett jut tovább az elődöntőbe, ha ma este nyerni tudnak Dubeiék, biztosítják helyüket a legjobb négy között.

Nem lesz egyszerű, Románia számít a legkomolyabb ellenfélnek ebben a csoportban - ugyanakkor itt is jó esélyeik lesznek lányainknak. Az eddigiek során jobban lepattanóztak Dobosék, több pontot szereztek leindításból, jobban dobtak mezőnyből, több gólpasszt osztottak ki, és a kispad is mélyebbnek bizonyult, van tehát miben bízni. A románok megverték a velük együtt továbbjutó Horvátországot és összességében eddigi három meccsükből hármat hoztak, míg a mieink a csehek elleni siker másnapján kikaptak Ukrajnától. A mai ellenfélnél ki lehet emelni a palánk alatt dupla-duplát átlagoló Lenartot, valamint a rengeteget vállaló, de rengeteget rontó Ferariut, elsősorban őket kell majd kikapcsolni a játékból.

Az mindenképpen számíthat, hogy volt egy pihenőnapja a magyar válogatottnak - vereség esetén is megmarad az esély az elődöntőre, de egy győzelemmel rendkívül kedvező helyzetbe kerülhetünk. 

Az élő statisztika ide kattintva követhető!

Élőben is figyelemmel követhetitek a meccset:

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus