U20-as női Eb: vereség Hollandiától is

Húsz pont körüli hátrányát csak egyszer tudta ledolgozni válogatottunk az A-divíziós Eb-n, így nem jutott be a legjobb nyolc közé.

 

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió, középdöntő, 3. mérkőzés

Hollandia – Magyarország 80-62 (25-7, 11-20, 24-15, 20-20)

Magyarország: Nagy 15/6, Papp 7/3, Böröndy 13/3, Dobos 7, Aldazabal 12
cserék: Studer -, Kaposi 5/3, Szabó -, Zsilinszki 3, Farkas -, Varga -

Négy holland büntetővel kezdődött a mérkőzés, amire két gyors kosárral válaszoltunk – ekkor kevesen gondolták, ez lesz nagyjából az összes öröm az első negyedben a magyar csapat számára. Innentől teljesen az történt a pályán, amit a hollandok szerettek volna, ők jól dobtak, Dobosék gyengén, következett egy 11-0-s futás, majd egy Zsilinszki-büntetőt követően egy 9-0-s – egy híján húsz pontosra hízott a hátrányunk. A sokkból a játékrész hajrájáig nem tudtunk már felállni, 25-7-tel vonulhattak a felek némi pihenőre.

A második negyedben nagyot fordult a mérkőzés, hiszen már az első percekben látszott, hogy másképp jött ki a parkettre a magyar csapat. A kemény védekezésnek és a jóval pontosabb támadójátéknak meg is lett az eredménye, Nagy triplájával bejöttünk tíz pont alá, majd Aldazabal ketteseivel egészen közel kerültünk a hollandokhoz. Itt aztán már Kuijték is megindultak büntetőkből, a remekül játszó Slim révén ők is betaláltak, így nagyjából stabilizálni tudták magukat – félidőben 36-27 állt a táblán.

A harmadik negyed elején aztán ismét megindult a holland csapat, a jó védekezéseik mellé előbb Boonstra, majd Cornelius is bevágott egy-egy triplát, miközben mi nem tudtuk tartani a lépést – pillanatok alatt ismét tizenhét pontra nőtt a hátrány. Innen már nem is volt visszatúr, hiába Nagy 2+1-es játéka és Aldazabal villanásai, nem sikerült faragni a különbségen – a kihagyott büntetők és Nagy eladott labdája után 60-42-ről indult a záró etap.

Jól kezdtük az utolsó negyedet, Nagy, Böröndy és Aldazabal is nagyon aktív volt, de Guijt két triplát is berámolt, így nem tudtunk számottevően csökkenteni a hátrányt. A folytatásban sem változott semmi, így végül tizennyolc pontos vereséget szenvedett csapatunk – ezzel eldőlt, hogy nem jutottunk be a legjobb nyolc közé, a folytatásban a bent maradásért küzdhetünk majd. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus