Változó (erő)viszonyok

Úgy tűnik, hogy az európai leány kosárlabda erőviszonyaiban van némi átalakulás, mialatt a kislányok 16 évesekből 18 esztendősekké válnak.

 

Két éve az U16-os korosztályban a spanyolok nyertek a csehek és a mieink előtt. Tavaly, az U17-es világbajnokságon az amerikaiak mögött a spanyolok lettek az ezüstérmesek, s - ki tudná feledni - a mieink szerezték meg a bronzérmet a házigazda csehek előtt. Tehát volt három csapat stabilan az élen, a spanyol a miénk és a cseh válogatott. 

Ehhez képest most, Szlovéniában a spanyolok 3 csoportmeccsük közül kettőt, a portugálok és a lengyelek ellenit is csak hosszabbítás után nyerték meg, a mi lányaink csak "vért izzadva" óriásit hajrázva verték a belgákat, majd a házigazdák felülmúltak minket. Nagy ellenfelünk, a cseh csapat is botlott, méghozzá rögtön a sorozat elején, őket a horvátok győzték le. 

Nem bánnánk, ha a szlovéniai sorozat végén ugyanaz a három válogatott állhatna a dobogóra, amelyek eddig "uralták" a korosztály versenyeit, ám az tisztán látszik: kezdenek változni, ha így jobban tetszik kiegyenlítődni az erőviszonyok... ez pedig nem könnyíti meg a mieink dolgát... Persze a sikert, a jó eredményt eddig sem adták ingyen, de a jelek szerint most jóval nehezebb lesz elérni.

fotó: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus