Vereség a finnek ellen - nem jutottunk döntőbe

Elveszítette az Eb-elődöntőt U20-as válogatottunk, így holnap a bronzmérkőzésen harcolhatja ki az A-divízióba való feljutást. 

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, elődöntő

Finnország - Magyarország 69-58 (17-11, 10-13, 20-14, 22-20)
Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum

Magyarország: Váradi 5/3, Keller 8/6, Perl 20, Filipovity 9/3, Kővágó-Laska -
cserék: Révész 8, Kósa -, Peringer -, Bán 8/6, Nagy B. -, Andrássy -

Gyenge dobóteljesítménnyel kezdtük a találkozót, végül Keller triplája törte meg a jeget, ez jelentette első pontjainkat. A festékben egyértelműen uralkodtak a finnek, az első percekben folyamatosan innen szerezték pontjaikat, a túloldalon pedig Perl Zoltán minden mozdulatát követték, megpróbálták elszívni előle a levegőt. Révész Ádám személyében a játékrész vége felé sikerült megtalálnunk a centerünket, vele stabilabbak lettünk ezen a poszton, de pontot nem sikerült szereznünk az utolsó két percben, így 17-11-re vezetett Finnország az első negyedet követően.

A második negyedben még tovább szigorodott a védekezés mindkét oldalon, jó három percig egyetlen pont sem kerül fel a táblára - Bán triplájánál talpra ugrott a Vodafone Sportcentrum közönsége. Nagyon magas színvonalon kosárlabdáztak a felek, felzárkóztunk egy pontra, majd Hirvonen triplájával távolodtak el ismét a finnek - az északiak borzasztóan szorosan védekeztek és nagyon agresszíven támadtak le, ezekből több eladott labdát is vétettünk. A hajrában Filipovity villant többször is, egy 8-3-as futással zártuk a játékrészt, így 27-24 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

Jól kezdtük a harmadik negyedet, Keller dobott egy kettest, majd dudaszóra egy hármast, így 29-27-re át is vettük a vezetést. Mielőtt nagyon megnyugodtunk volna, a végig remeklő Odabasi ismét fordított a találkozón és megint megléptek a finnek, innentől kezdve pedig megindultak az északiak: futottak egy 8-2-es etapot és Pór Péternek időt kellett kérnie. Filipovity egy hármassal próbált minket visszahozni a meccset, de Hirvonen erre azonnal válaszolni tudott, Perl zárszava pedig nem jó, így 47-38-ról indult a záró tíz perc.

A negyedik negyedben nem tudtunk váltani, ugyan Bán betalált kintről, majd Váradi Benedek is megszerezte első (!) pontjait, de Jarvi gyors négy pontja mellett Hirvonan is dobott egy hármast, öt perccel a vége előtt pedig már úgy tűnt, hogy ez a mérkőzés elúszott válogatottunk számára. Révész pontjaival visszaértünk tíz egységnyire két és fél perccel a vége előtt, de ennél közelebb már nem igazán jutottunk: ugyan Perl büntetői ültek, a finneknek mindenre volt válaszuk - így nem jutottunk döntőbe, holnap a bronzmeccsen harcolhatjuk ki az A-divízióba való feljutást. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus