Vereséget szenvedtek a fiúk a címvédőtől

Magassági és fizikai fölényét végig kihasználta Új-Zéland, így hiába tartották magukat nagyon jól 6 percig a magyar fiúk, végül vereséget szenvedtek a címvédőtől.

U18-as 3X3 világbajnokság, Csoportkör, 3. meccs
Új-Zéland - Magyarország 21-13

Az új-zélandiak borzasztóan magas csapattal érkeztek erre a tornára (is), ezt használták ki az első percekben, két pontot is szereztek gyorsan, majd a második perc elején megvolt a harmadik kosaruk is a tavalyi MVP, Tai Vynyard révén. Gulyás Milán révén volt meg az első pontunk, de azonnal válaszolt is az ellenfél, Vynyard pedig középtávolról is eredményes volt, nemcsak a palánk alatt volt megállíthatlan (5-1). Vynyard egészen elképesztően játszott, de jóval magasabb is volt a mieinknél - újabb ziccere után lepörgésből volt eredményes egy hatalmas zsákolással, majd egy 1+1-es akciót is befejezett. Szerencsére közben a mieink is betaláltak, Kerpel-Frónius Gáspár duplát dobott, Gulyás pedig kihasználta, hogy Vynyard ütemhátránnyal próbált rá kizárni, ő is egy erőteljeset húzott (9-4) - és még csak 3 perc telt el a meccsből. Vynyard ritka hibázását egy támadópattanó után csapattársa fejezte be ponttal, viszont Füzi Róbert ugyanezt megcsinálta a következő támadásból (10-5).

Vynyard még a negyedik perc végén szerzett büntetőt, de Kerpel-Frónius nagyon szépen reptette meg egy dobócsellel az MVP-t, majd szerzett kosarat a palánk alól. Gulyás másodjára is "megrángatta" a gyűrűt, a meccs felénél pedig büntetőt dobott, jól tartotta magát válogatottunk a kezdeti nehézségek után (11-8). Vynyard újabb találata után Durázi Krisztofer kettest értékesített, de Vynyard újabb zsákolása után megint 3 pont volt a különbség (13-10) - látványos, jó meccset játszottak a felek. Itt volt egy törés a magyar fiúk játékában - ziccerekből és büntetőkből is eredményesek voltak az új-zélandiak, 5 pontot szereztek zsinórban, míg a mieink egyet sem, 2 perccel a vége előtt így 18-10 volt az állás. Kerpel-Frónius szerzett faulttal együtt kosarat, de érkezett rá a válasz a címvédőtől. A palánk alatt volt természetesen megint eredményes Új-Zéland, majd Kerpel-Frónius dobott be két büntetőt. Az ellenfél is a vonalra állhatott ezt követően, bedobták az első büntetőt, ezzel 21-13-ra nyerték a találkozót.

A magyar csapat pontszerzői: Kerpel-Frónius 6, Gulyás 4, Durázi 2, Füzi 1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus