Vereséggel kezdett az U20-as férfi válogatott az Eb-n

Hiába vezetett lényegében végig a magyar férfi U20-as válogatott a B-divíziós Eb nyitónapján a portugálok ellen, hosszabbítás után 68-67-re végül kikaptak a mieink.

Férfi U20-as, B-divíziós Európa-bajnokság, Nagyvárad, D-csoport, 1. forduló
Portugália (0-1) - Magyarország (1-0) 68-67 hosszabbítás után (9-11, 19-19, 9-17, 22-12, 9-8)

A portugálok legjobb dobói: Brito 18/12, Cardoso 18/6, Monteiro 10.

Magyarország: Kerpel-Fronius 6/3, Kucsora 24/12, Németh 5/3, Demeter 11/6, Pápai -.
Csere: Doktor 4, Fülöp 4, Márton -, Krnjajski 10/3, Filipovic 3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Az első kosár a portugáloké volt, de Demeter Attila labdaszerzése és duplája, valamint Kucsora Csaba kettese után gyorsan fordítottunk. Az első negyed finoman szólva sem a támadójátékról szólt - mindkét csapat jól zárt hátul, mindkét együttes pontatlan volt elöl, és főleg a negyed második felében volt nagyon komoly probléma a két félnek a pontszerzés. Az első felvonás utolsó négy és fél percét Kucsora triplájával 3-1-re hoztuk, így fordultunk két pont előnnyel (9-11). A második negyedet sokkal jobban kezdtük - Kucsora pillanatok alatt szórt 7 pontot, Demeter is behintett egy triplát, és hiába kértek időt a szétesni látszó portugálok, Doktor Péter kosarával 10 pont fölé nőtt a távolság a 15. perc közepére (13-24). Itt mi álltunk meg, a következő három percben Portugália sokkal hatékonyabban támadott, mint addig az egész meccs során, így előbb 6, majd Doktor duplája után 2 pontra is visszajöttek (24-26), és Brito hármasa miatt ennyi volt a különbség a nagyszünetben is (28-30).

A portugálok a fordulás után kétszer is egyenlítettek, de Filipovic Stefan két büntetőjét követően Kucsora és Kerpel-Fronius Gáspár is betaláltak kintről, újra elléptünk a luzitánoktól, akiknek megint időt kellett kérniük (32-40). Ez a negyed ugyanúgy alakult eddig a pontig, mint az előző, a 26. percben megint 10 pont fölötti előnnyel vezettünk Fülöp Bence duplája után (32-43), a nagy különbség azonban az volt, hogy ezúttal a portugálok nem tudtak visszajönni a meccsbe, a negyed hátralévő részében végig 10 pont környékén mozgott a távolság (37-47). A negyedik felvonást idegesen kezdtük, a 33. perc közepére megfelezte hátrányát ellenfelünk (42-47), Forray Gábor időt kért. Kucsora egy betöréssel, Demeter pedig egy triplával találta meg a portugál zóna ellenszerét, így állt vissza a 10 pontos differencia, Cardoso azonban nagyon beindult a túloldalon - az ő vezetésével a 37. percben már csak 4 pontra volt a mieinktől Portugália (51-55). Az utolsó előtti perc végén Forray Gábor kapott technikait, Brito pedig a büntetője után beszórt emberről egy hármast is, amivel fordítottak a portugálok (56-55). Krnjajski Boris két büntetőjével visszavettük a vezetést, majd még két büntetőt értékesített a Pécs játékosa, viszont egy portugál időkérés után jött egy portugál tripla is, mi már nem tudtunk pontot szerezni az utolsó támadásból, jöhetett hosszabbítás lett a rendes játékidő vége (59-59).

A ráadás elején Krnjajski büntetőjére Cardoso egy távoli kettessel és egy triplával válaszolt, időt is kértünk (64-60). Krnjajski tartotta ekkor meccsben a mieinket, triplát, büntetőket dobott, de a 45. perc kezdetén még így is a portugáloknál volt az előny (66-65). Cardoso nagy passza után növelte fórját ellenfelünk, de Fülöp mindkét büntetőjét a helyére küldte 28.3 másodperccel a vége előtt (68-67). Labdát szereztünk Portugália időkérése után, de kimaradt három lehetőségünk is a győzelem megszerzésére, így végül 68-67-re győztek a luzitánok.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus