Veretlenül jutottak a legjobb 8 közé a lányok

Veretlenül jutott a legjobb 8 közé, a negyeddöntőbe lány válogatottunk az U18-as 3X3 világbajnokságon - Venezuela sem jelentett akadályt a mieinknek.

U18-as 3X3 világbajnokság, Kazahsztán, Csoportkör, 4. mérkőzés
Magyarország - Venezuela 19-5

19 másodperc után Mérész Beatrix szerzett vezetést a magyar csapatnak, amit kiegyenlítettek a dél-amerikaiak, de Kányási Veronika büntetőjével még az első percben megvolt újra az előny. Az újabb egyenlítést egy Mérész-ziccer követte, de erre megint volt venezuelai válasz. Gereben Lívia révén még két perc sem telt el, de újra vezettünk (4-3) - nagyon hullámzó, sokpontos meccsnek indult a találkozó, de a szoros ütközet eddig tartott. Török Ágnes büntetőjével először vezettek a lányok 2-vel két és fél perc után, Mérész a harmadik perc végén volt okos a palánk alatt, dobócsel után sima ziccert értékesíthetett. Egy időkérés után Gereben kintről talált be, majd Mérész támadópattanó után volt eredményes, kezdtek kirajzolódni a tényleges erőviszonyok (9-3). Egy kis kavarodás után Gereben sima kosarat dobott a cserélni rosszkor akaró ellenféllel szemben, majd egy venezuelai pont után Kányási válaszolt azonnal (11-4).

Törökkel a palánk alatt nem tudtak mit kezdeni, majd Mérész újabb támadópattanó utáni kosarat szerzett, 3 és fél perccel a vége előtt 9-cel vezettek a mieink (13-4). A TV-időkérés után Gereben 1+1-es akciójával 10 fölé nőtt a távolság, majd Kányási szerzett középtávoli tempóból kosarat (16-4). Nagy összjáték után Kányási újabb pontot dobott, másfél perccel a vége előtt pedig megvolt Venezuela ötödik találata is (17-5). Gereben faulttal együtt is értékesítette kísérletét, a Kányási-Török-Kányási "háromszög" után pedig utóbbi volt eredményes (19-5). A dél-amerikaiak még szereztek egy kosarat, de a meccset így is 19-6-ra nyerték a magyar lányok, akik ezzel nemcsak csoportelsőként jutottak a legjobb 8 közé, hanem veretlenül is - az eddigiek alapján nemcsak játékuk meggyőző, hanem az is, hogy abszolút 4 emberes csapatról beszélhetünk, nem 1-1 játékoson múlik minden, és védekezésben is legalább olyan jók, mint elöl.

A magyar csapat pontszerzői: Gereben 7, Mérész 5, Kányási 5, Török 2.

A negyeddöntőben a D csoport második helyezettjével játszanak a magyarok, akikről egyelőre nem tudni, kik lehetnek. Új-Zéland és Spanyolország 2-2 győzelemmel kezdett abban a csoportban, az 1 sikert arató Törökország van mögöttük - jó eséllyel közülük kerül majd ki az ellenfél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus