Veretlenül nyerte az ORV-t az U16-os lány válogatott

Magyarország U16-os lány válogatottja veretlenül nyerte meg a nyolc ország részvételével Pécsett megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyét, miután a döntőben 79-56-ra legyőzte Csehország legjobbjait.

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével közösen, 2014. december 27-30. között rendezte meg az „Olimpiai Reménységek Versenyét” Pécsett, melyet az U16-os magyar válogatott veretlenül nyert meg.

A Csehország elleni döntőben a magyar lányok 11 pontos vezetést szereztek a félidőre, a 3. negyedben pedig mindössze 12 pontot engedélyeztek a cseheknek 23 dobott pont ellenében, ezzel pedig tulajdonképpen eldöntötték a találkozót az utolsó 10 perc előtt. Magyarország végül veretlenül nyerte meg a nyolc ország részvételével megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyét Pécsett, miután a döntőben 79-56-ra legyőzte Csehországot.

A magyar U16-os válogatott a Balkán Kupa után most hazai pályán is bizonyította, hogy sokra hivatott generáció. Az All Star csapatba a szakemberek szavazatai alapján Ivona Katanic (Szerbia, 1-es poszt), Pusztai Petra (Magyarország, 2-es poszt), Zala Friskovec (Szlovénia, 3-as poszt), Juhász Dorka Kata (Magyarország, 4-es poszt) és Tereza Vitulova (Csehország,5-ös poszt) került. A torna MVP-je Gereben Lívia lett.

Magyarország-Csehország 79-56 (21-15, 20-15, 23-12, 15-14)

Magyarország: Lelik 8, Pusztai 21, Gereben 12, Juhász 4, Soós 4
cserék: Mérész 12, Foitl 7, Szeli 5, Varga 2, Boros 2, Karagits 2, Bernáth -.

Magyari Gergely: Nagyon jó lehetőséget teremtett a felkészüléshez ez a torna. Edzeni sajnos nem tudtunk előtte, de így legalább éles szituációkban tudtunk gyakorolni. A múlt heti Balkán Kupán is öt mérkőzést játszottunk, ami sokat kivett belőlünk, de ez szerencsére a játékunkon nem látszott. Előzetesen keményebb döntőre számítottam, de a csajok nagyon jó formát mutattak, a formaidőzítés nagyon jól sikerült, a legjobbkor játszottunk a legjobban. Nagyon büszke vagyok a lányokra, de ez nem csak az én érdemem, mivel ez egy nagyon jó garnitúra, az egész magyar utánpótlásképzés érdeme, hogy itt tartunk, és egy ilyen rangos, nyolccsapatos tornát meg tudtunk nyerni.


EREDMÉNY:
1. HELYEZETT: MAGYARORSZÁG
2. HELYEZETT: CSEHORSZÁG
3. HELYEZETT: SZERBIA
4. HELYEZETT: SZLOVÉNIA
5. HELYEZETT: SZLOVÁKIA
6. HELYEZETT: LENGYELORSZÁG
7. HELYEZETT: ROMÁNIA
8. HELYEZETT: AUSZTRIA


All Star:
1-es poszt: Ivona Katanic (Szerbia)
2-es poszt: Pusztai Petra (Magyarország)
3-as poszt: Zala Friskovec (Szlovénia)
4-es poszt: Juhász Dorka Kata (Magyarország)
5-ös poszt: Tereza Vitulova (Csehország)
Fair Play Díj: Theresa Weltermann
MVP: Gereben Lívia (Magyarország)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus