Veretlenül nyerték csoportjukat az U16-os lányok!

Egy pillanatig sem volt kérdés a siker Anglia ellen, így három győzelemmel, vereség nélkül zárta a csoportkört válogatottunk. 

U16-os leány Európa-bajnokság, A-divízió, csoportkör, 3. mérkőzés

Magyarország - Anglia 68-28 (18-8, 16-7, 14-7, 20-6)

Magyarország: Lelik 5/3, Gereben 4, Juhász 6, Foitl 8, Barhács 4
cserék: Czukor 2, Bernáth 12/6, Mérész 5, Radócz 8, Boros 13, Soós 1

A találkozónak már úgy futott neki csapatunk, hogy megnyerte a csoportját, Magyar Gergely pedig úgy döntött, hogy beteszi a kezdőcsapatba Barhács Laurát és Foitl Emíliát is. Jól kezdtek lányaink, hiszen ők szerezték az első két kosarat, de innentől egy 6-0-s etapot futottak az angolok és átvették a vezetést. Négy perccel a mérkőzés kezdetét követően azonban szigorított játékán csapatunk és nyomatékosította, hogy veretlenül szeretné zárni a csoportkört: teljesen levették a pályáról ellenfelüket, miközben sorozatban 14 pontot rámoltak be. A jeget húsz másodperccel a játékrész vége előtt törték meg a britek, de így is 18-8-as, magabiztos előnnyel mehettek lányaink rövid pihenőre.

A második negyed elsős két percében nem született pont, majd Mérész és Ozzy-Momodu váltott kosarat. Egyik csapat sem játszott hibátlanul ebben az időszakban, a mieink stabilan tartották tíz pont körüli (inkább feletti) előnyüket - sőt, Lelik hármasa után már 16-ra hízott a magyar fór. Itt nagyjából el is veszítették a fonalat a britek, mindössze 20% (!) körül dobtak mezőnyből és nem igazán voltak meg a lehetőségeik sem - a nagyszünetre mér 34-15-ös előnnyel mehetett csapatunk.

A fordulást követően Czukor révén azonnal átlépte a különbség a húszat, de a korábbiakhoz képest a mieink is pontatlanabbul játszottak már, jöttek a rossz dobások és az eladott labdák is. Ezeket kihasználva kicsit közelebb is araszolt Anglia, de Bernáth hármasával visszaálllt a húszpontos távolság a felek között. Ez később tovább nőtt, a brutek képtelenek voltak váltani, így ebben a negyedben sem érték el a tíz dobott pontot - sőt, a három játékrész után összesen hét (!) szerzett kosarat számláltak. A formalitássá silányuló záró tíz perc 48-22-ről indult.

A negyedik negyedben érdemi változás már nem történt, hamar az lett a legfontosabb kérdés, hogy meglesz-e a közte harminc a végére. Pusztain kívül mindenki pályára lépett a mieinknél és mindenki szerzett is pontot, mindenki tudott pihenni, de játszani is. Az említett harmincpontos határt a negyed közepén Boros büntetőivel, majd Bernáth triplájával átlépte a különbség, sőt, az utolsó percben 66-26-ot mutatott a tábla. A különbség végül maradt kerek negyven pont, így hibátlanul, három meggyőző sikerrel zárta csapatunk a csoportmérkőzéseket - holnap pihenőnap és jöhet a folytatás!

fotó: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus