Világbajnoki szereplésért játszhatnak az U18-as lányok

Mai sikerének köszönhetően holnap világbajnoki indulási jogért mérkőzhet az U18-as lány válogatottunk.

U18-as lány A-divíziós Európa-bajnokság, Helyosztó 5-8. helyért.

Törökország - Magyarország 60-77 (14-21, 9-23, 20-19, 17-14)
Sopron, Novomatic Aréna 200 néző

Magyarország: Studer 10/6, Lelik 8, Gereben 12/6, Karagits 4, Juhász 15/3.

Csere: Pusztai -, Boros 2, Kányási 5, Török 12, Mérész 9, Angyal -. 
Vezetőedző: Balogh Judit.

Két remekbe szabott hárompontossal nyitotta a magyar csapat a mérkőzést, melyekhez Juhász és Studer pontjai társultak, s nagyon hamar tízet számoltak a lányok a törökökre. De a félholdasok nem késtek sokat a válasszal, egy 8-2-s etap formájában eszméltek és zárkóztak fel ezzel egy időben. Viszont ahogy a tegnap az oroszok az első félidőben, úgy a mai ellenfél sem találta Juhász támadójátékának ellenszerét. A magasember sorra szállította a pontokat, s hármasával biztosította a negyed végén a megnyugtató magyar előnyt. A törökök jól nyitották a második tíz percet, de mikor hirtelen szorossá vált a mérkőzés állása, akkor ritmust váltott a magyar csapat. Hatékony védekezéssel tanácstalanságba és hibákba üldözték az ellenfelet, s egy 15-2-s futással alaposan megszilárdították vezetésüket. A törökök csak nagy nehézségek árán tudott húsz ponton belülre kerülni a félidőig.

A fordulást követően nem szállították ugyan futószalagon lányaink a pontokat, s védekezésben is akadtak hibák, ám az ellenfél zárkózása ellenére sem forgott veszélyben a vezetés. Ehhez jött még a harmadik negyed végén egy újabb jó periódus, melyben 9-0-s rohamot produkáltak Lelikék, s ezzel végérvényesen eldöntötték a győzelem sorsát. A záró tíz perc során ugyan a törökök némileg kozmetikázták az eredményt, de így is nagy magabiztossággal húzták be a mérkőzést Balogh Judit tanítványai.

Ez a siker azt jelenti, hogy holnap 15 óra 45 perctől az 5. helyért mérkőzhet válogatott, s ha megnyeri ezt a találkozót, akkor indulási jogot szerez a 2017-es olaszországi világbajnokságra. 

Fotó - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus