Megint a végén "robbantottak" U18-as lányaink

Ma délelőtt újra legyőzte U18-as leány válogatottunk a horvátokat. A forgatókönyv kísértetiesen hasonlított a tegnap esti mérkőzéshez.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország-Horvátország 76-61 (14-14, 21-22, 16-13, 25-12)

Az a két játékos "kezdett be" a mieienknél, akik tegnap este a meccs végén döntésre vitték a dolgot: a nyitó szakasz közepén Kuttor Enikő3 kosarával, majd Dubei trplájával majd duplájával 12-6-ra megugrottak a lányaink.  A negyed hajrájára megtört a lendület, egy 6-0-lal ledolgozták hátrányukat a horvátok. 

Szomszédaink a második negyed elején lendületben maradtak, s az első 10 perc hajráját is beszámítva összességében egy 12-2-vel 4 ponttal elléptek. A mieink büntetőkkel próbálták tartani a lépést Studer Ágnes és Kuttor révén. A szakasz közepén Aho Nina és Weninger Virág villanásaival átvették lányaink a vezetést. A félidő hajrájában váltott vezetéssel haladt a két együttes, szünetben 1 ponttal ellenfelünk vezetett. 

Szünet után a korosztály egyik legnagyobb tehetségének tartott Ivana Dojkic villantásaival 5 ponttal megugrott a horvát csapat. Úgy látszik, ez kellett a lányoknak, a szakasz közepén a Dubei-Kuttor-Weninger trió lehengerlő játéka révén egy 11-0-s "száguldással" átvették a vezetést lányaink. A záró szakasz előtt már 2 pontosmagyar vezetést mutatott a tábla. 

Weninger a záró szakaszt indító triplájára még hármassal feleltek a horvátok. 54-52 után fiataljaink egy 13-4-es 4 percet "repesztettek", a hajrában pedig Aho Nina villanásaival stabilan 10 pont fölé nőtt az előny. Lányaink ma délelőtt 23 eladott labdába "hajszolták bele" a horvát csapatot. 

Két színvonalas meccsen egy erős ellenfelet kétszer is legyőzve folytatta felkészülését Mészárosné Kovács Andrea együttese a szlovéniai korosztályos Eb-re. 
 

Magyarország: Aho 6, Böröndy 3, Dubei 19/6, Kuttor 13, Kiss 1.
Cserék: Weninger 21/6, Studer 8, László 2, Tóth T. 2, Török, Kocsis 1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus