Pireuszban szenvedték el első vereségüket Hangáék

Az Olympiakosz nem engedte saját ritmusában játszani a Realt, akiken az ismét kezdőként pályára lépő Hanga Ádám és a jó hajrájuk sem tudott segíteni, így a szezon során először vesztesen hagyták el a pályát.

Euroliga, alapszakasz, 2. forduló

Olympiakosz Pireusz (görög, 2-0) – Real Madrid (spanyol, 1-1) 74-68

A Real Madrid nemcsak a spanyol bajnokságot (4 meccs, 4 győzelem), hanem az Euroligát is nagyszerűen kezdte, hiszen rögtön a címvédő Efest fektették két vállra Hangáék a múlt héten. Az első idegenbeli fellépésükre Athénba utaztak a spanyolok, ahhoz az Olympiakoszhoz, akik a Szpanulisz-éra és az elmúlt évek gyengébb szereplései után igyekeztek megerősíteni csapatukat, hiszen megtartották legjobbjaikat (Szlukasz, Vezenkov, Printezisz, Papanikolau), köréjük pedig okosan igazoltak (Thomas Walkup, Tyler Dorsey, Moustapha Fall).

A két Euroliga-fellegvár csatája rendkívül szorosan indult, hiszen az első három negyedben 5-6 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki a felek között. Az Olympiakoszban Szasa Vezenkov (16/3 pont, 10 lepattanó), a túloldalon pedig Edy Tavares (15 pont, 6 lepattanó, 3 blokk) vitte a prímet, a játék képe pedig a pireusziaknak kedvezett, akik remek védekezésükkel megakadályozták, hogy a Real felpörögjön a számukra kedvező fordulatszámra és gyorsindításaival szétszedje őket. A kontrollált kosárlabda pedig végül meghozta a várt eredményt a Barcokasz-csapat számára, akik 56-56 után két triplával és egy 2+1-es játékkal kialakították a meccsen az addigi legnagyobb különbséget. Innen már nem volt visszaút a vendégeknek, akik az utolsó percben még feljöttek 3 pontra, ám Vezenkov ismét eljutott a gyűrűig és bebiztosította az Olympiakosz sikerét.

Hanga Ádám ezúttal is kezdő volt a Realban, 18 perc során 6 pont (6/3 dupla, 2/0 tripla), 5 lepattanó, 1 gólpassz, 1-1 adott és kapott blokk, illetve 3 beütött és 1 kiharcolt fault került a neve mellé, ami 5 indexpontot ért.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Vezenkov 16/3, Dorsey 12/6
A Real Madrid legjobb dobói: Williams-Goss 16, Tavares 15

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus