Kanadai magasemberrel erősít a Kaposvár

James Jean-Marie a belga Okapi Aalstar alakulatából érkezik.

A Kometa Kaposvári KK közleménye:

A 26 éves James Jean-Marie személyében érkezik segítség 4-es, 5-ös posztra csapatunkhoz.

A 203 centis kanadai játékos a belga élvonalból érkezett csapatunkhoz. James Jean-Marie az NCAA  Division I-ben 2019 és 2022 között 67 meccsen lépett pályára három különböző egyetem színeiben. A kanadai kosaras 10 pontot 5,9 lepattanót átlagolt. A három egyetemi évéből kétszer is 50 százalék felett dobott mezőnyből. Az utolsó amerikai egyetemi évében egyébként csapattársa volt az a Khalid Thomas is, ki idén az Oroszlányban pattogtat.

Az NCAA után első profi szezonját a kanadai bajnokságban töltötte, ahonnan Ciprusra igazolt. Itt az élvonalban az Achilleas Kaimakliou csapatánál 16,3 pontot és 9,6 lepattanót átlagolt 57,9 százalékos mezőnymutatóval átlagosan 33 pályán töltött perc alatt. Kaposvárra a belga Okapi Aalstar alakulatából érkezik, ahol 13,5 pontot 6,8 lepattanót átlagolt 25,5 átlagosan pályán töltött perc alatt.

A montreali születésű James Jean-Marie játékengedélyét sikerült ismét rekordgyorsasággal elintézni, így a szerdai, Szolnok elleni bajnokin már jó eséllyel pályára léphet. Új játékosunk a 6-os mezben pattogtat majd.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus