Hajnalban az egyenlítésért lép pályára a Cavaliers és a Mavericks is

Két mérkőzéssel folytatódik hajnalban a rájátszás, ahol a hátrányban lévő csapatok győzelmi kényszerben lépnek pályára, nézzük, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 1:00

Az első mérkőzésen a lendületben lévő Celtics nem tévesztett lépést a párharcba fáradtan megérkező Cavaliers ellen. A kelták Jaylen Brown és Derrick White vezetésével könnyedén szétlőtték az ellenfelüket és még az is belefért, hogy Jayson Tatum csendesebb volt. A Celticset Porzingis hiánya sem tudta lelassítani, hiszen a rövid kispad így is túldobta az ellenfél cseresorát és minden kiegészítőember hasznosan szállt be, tehát hazai oldalon egyszerű a recept, mivel ha agresszíven védekeznek és jól tripláznak, akkor olajozottan működő gépezetként ismét le fogják tarolni az ellenfelet és az sem fogja hátráltatni őket, hogy a lett magasember továbbra sem bevethető.

Az előző meccsen elszenvedett súlyos vereség után most a vendégek térfelén pattog a labda és jelentősen megnehezíti a dolgukat az, hogy a továbbra is bordasérüléssel küzdő Jarrett Allen játéka még mindig kérdéses. Az első mérkőzésen nagyon megérezték az ő hiányát, mivel a center távollétében Evan Mobley nagyon egyedül maradt a festékben, de ha Allen pályára tud lépni hajnalban, az nagyban növeli a Cavaliers esélyeit, mivel az ő duója Mobley-val több ponttal tudná megterhelni a bostoni festéket és a lepattanózásban is sokkal nagyobb veszélyt jelentene. Viszont ha Allen újfent nem tud majd pályára lépni, akkor támadásban jelentősen fel kell javulnia a Cavs kisegítő személyzetének, mert ha Strus, LeVert, Garland és Niang sem tud fellépni, akkor Mobley és Mitchell újfent nagyon egyedül maradhat és ez a két csapat első találkozásának alkalmával is vereséget eredményezett. A Cavaliersnek mindenképp jól kell reagálnia, és el kellene hoznia egy győzelmet Bostonból, mert 0-2-es hátrányból iszonyú nehéz lenne felállni a liga egyik, ha nem a legjobb csapata ellen.

A párharc állása: 1-0 a Celtics javára

 

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 3:30

Az első mérkőzésen nagy verést mért az alapszakaszelső Thunder a Clippers elleni párharcgyőzelemből megérkező Mavericksre, így tehát itt is a vendégek oldalán pattog a labda. A Mavsnek mindenképp változtatnia kell, hogy fel tudja venni a versenyt azzal a Thunderrel, amely az idei rájátszásban még nem szenvedett vereséget, hiszen Doncicék az első meccsen nagyon rosszul néztek ki. Az OKC védekezésben könnyedén lebontotta a vendégek játékát és az volt leginkább feltűnő, hogy mennyire jól hatástalanították a szlovén zsenit, aki továbbra sem száz százalékos.

A sérüléssel küszködő Doncic játéka ezen a mérkőzésen is kérdésesként van feltűntetve, de szinte teljesen biztos, hogy ismét ott lesz majd a parketten. Jason Kiddnek mindenképp megoldást kell találnia arra, hogy levegyenek valamennyi terhet a szlovén válláról és jobban szétnyissák neki a pályát, mert ha a Doncic-Irving duó remekelni tud és a festékben is sokkal inkább rombolni tudnak majd a Dallas magasai, akkor jó esélyük van a győzelemre. A vendégek helyzetét nehezíti az, hogy Maxi Kleberre továbbra sem számíthatnak és így egy fontos puzzle darab hiányzik a rotációból. A Thundernél egyértelmű a recept, mivel ha ugyanúgy le tudják venni Dorték a pályáról a dallasi sztárokat, mint az előző találkozón és tudnak majd rohanni támadásban, akkor nagy esélyük van arra, hogy ismét győzedelmeskedjenek. Az OKC-nél az lesz a kulcs, hogy minél több eladott labdába hajszolják majd az ellenfelet és nyerjék a támadópattanózást, míg a Mavsnek muszáj lesz elkapnia a fonalat támadásban, különben nem sok esélyük marad. A Dallas egy győzelemmel újra nyitottá tenné a párharcot, ellenben ha a Thunder két vállra tudja fektetni a vendégeket, akkor nagyot lép a továbbjutás irányába.

A párharc állása: 1-0 a Thunder javára

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus