New Yorkban nyert rangadót a Boston, Luka Doncic bekezdett

12 mérkőzést rendeztek hajnalban az NBA alapszakaszában: győzött a Clippers, a Kings és az OKC, 143-at dobott a Pacers, szoros csatában nyert a Heat, bevette Brooklynt a Cavs, Victor Wembanyama, az új Houston és a Hawks is vereséggel kezdett, a Raptors pedig legyőzte a Minnesotát.

 

New York Knicks - Boston Celtics 104-108

Porzingis parádés debütálása. Korábbi csapata ellen mutatkozott be tétmérkőzésen a Boston mezében Kristaps Porzingis, és a magasember ennél jobb nyitányt aligha remélhetett: 30 ponttal, 8 lepattanóval és 4 blokkal zárta a meccset, 8/15-tel mezőnyözött, 5/9-cel triplázott és 9/10-zel büntetőzött, ráadásul a hajrában bevert egy döntőnek bizonyuló dobást is. A találkozó alapvetően szorosan alakult, a Celtics jobban kezdett és már az első negyedben tíz pont feletti előnyt alakított ki, de a Knicks visszajött, és a záró etapban már a vezetést is átvette, az utolsó felvonás elég körömrágósra sikerült. Négy perccel a vége előtt 99-93-ra a hazaiak vezettek, de aztán rohamozott a Boston, majd eljöttek Porzingis pillanatai: két és fél percnél két büntetővel közelített, utána egy megszerzett lepattanó után kiharcolt és bedobott még kettőt, amivel már kiegyenlítettek, végül másfél percnél Jayson Tatum passzából bevágott egy demoralizáló triplát - 101-104 az ő személyes 7-0-s futásával. Itt még nem volt vége, 29 másodpercnél további két büntetőt küldött a gyűrűbe, így összességében sorozatban kilenc pontot szórt a záró két és fél percben, amelynek köszönhetően megnyerte a rangadót a Celtics - ennél többet aligha vártak tőle a csapatnál. Mellette egyébként még Tatumnak volt nagy meccse a vendégeknél (34 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 13/22 mezőnyből), míg Jrue Holiday támadásban visszafogottabb teljesítménnyel, de 3 kiosztott blokkal kezdte bostoni karrierjét - Brown és White csendesebb volt ezúttal, míg a kispadról egyedül Al Horford tett hozzá, a többiek szinte semmit nem dobtak be a közösbe. Ez később még visszaüthet, de egyelőre örülhetnek a New Yorkban megnyert rangadónak és Porzingis extrájának, most pedig fogadhatják egyik fő riválisukat, a Miamit.

Hideg kézzel dobált a New York. A dobóformában kell keresni a Knicks-vereség okait, a 37%-os mezőnyözés és az 54%-os büntetőzés egy ilyen Boston ellen nem férhetett bele - érdekes módon egyébként a tripláik ültek, 18-at dobtak jó százalékkal, de közelebbről esélytelennek bizonyultak. Ebben persze hatalmas szerepe volt a festéket tökéletesen záró bostoni védekezésnek, de Julius Randle 5/22-es és Jalen Brunson 6/21-es produkciója azért az érintettek kezén és formáján is múlt - RJ Barrett (24 pont, 8/20) és a padról érkező Immanuel Quickley (24-6-4, 7/11 mezőnyből) próbálta ezt ellensúlyozni több-kevesebb sikerrel. Azért a jó mezőnymunka és az összességében nem rossz védekezés miatt partiban voltak a hajráig, ott azonban elfogytak, a végén egyszerűen be kellett volna dobni a lehetőségeket, de az utolsó három percben 1/9-et hajítottak mezőnyből és 1/3-at a büntetővonalról, így tulajdonképpen tálcán nyújtották át a győzelmet azok után, hogy 101-95-ös előnyből próbálkozhattak. Tom Thibodeau vezetőedző szerint sok volt a hiba, sok dolguk van még, de igazából a meccs kezdése zavarja, ott nem volt meg a kellő energia, és 2/13-mal kezdtek mezőnyből - ezen javítani kell, pénteken Atlantában lesz rá legközelebb lehetőség.

A Knicks legjobb dobói: Barrett 24/6, Quickley 24/15, Brunson 15/9
A Celtics legjobb dobói: Tatum 34/9, Porzingis 30/15, White 12/3

 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 113-114

Strus bizonyított, a legvégén fordított a Cleveland. Remek első meccset játszott a Cavsben a Heatből igazolt Max Strus, aki konkrétan a vendégcsapat egyik legjobbjaként tündökölt: 27 ponttal és 7/13 triplával szórta meg a Brooklynt, ráadásul leszedett 12 lepattanót is - 39 percet játszott, a nélküle eltöltött kilenc minutumban pedig 14 ponttal kapott ki a Cleveland, ez is elég beszédes adat. Mellette Donovan Mitchell hozta az elvártat (27 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés, nehéz dobások), Darius Garland (15 pont, 5 gólpassz) kicsit kevesebbet vállalt, Isaac Okoro viszont nagyon aktívnak bizonyult, és 18-6-4-gyel zárta az estét. Simán elbukták a lepattanózást, 16-tal kevesebb büntetőt harcoltak ki, de pontosabban tripláztak, sokkal jobban vigyáztak a labdára, és jól oldották meg a végjátékot is azok után, hogy a mérkőzés nagyobb részében azért ők vezettek. A hajrának azonban hátránnyal mentek neki, a Thomas-Bridges páros vezetésével és egy 14-5-ös rohammal fordított a Nets, 101-95 is volt az állás, innen egyenlített ismét a Cleveland, de aztán 80 másodperccel a vége előtt még mindig 111-105 volt az eredmény a vendéglátó javára. Aztán Mitchell bevágott egy triplát, Strus kiosztott egy clutch blokkot és bedobott belőle két büntetőt, majd Mitchell labdát szerzett és egy kettessel egalizált - erre Bridges válaszolt még két büntetővel, de Mitchell 12 másodpercnél beverte a meccsnyerő triplát és kialakította a végeredményt. Volt még egy lövése a Netsnek, de Thomas hármasa kimaradt, így jó mérkőzésen, szép hajrával és Mitchell extrájával megnyerte a találkozót a Cavaliers.

Cam Thomas próbálta menteni a Brooklynt. Totális betlit hozott a Nets kezdő hátvédpárja, főleg Spencer Dinwiddie játszott váratlanul gyengén, ő 5 ponttal, 3 gólpasszal és 1/3-as mezőnymutatóval tudta le az estét, míg Ben Simmons 2/6-ot dobott 4 pontért, viszont neki legalább volt 10 lepattanója és 9 gólpassza. Nem csoda, hogy végül csak 23-24 percet kaptak, mert velük túl sokra nem ment a csapat, bár tegyük hozzá, hogy Mikal Bridges is csak a negyedik negyedben szívta fel magát: addig 9 pontot dobott, ott viszont 11-et, így összességében elfogadhatóvá tette a számait. A Brooklynt viszont nem a húzóemberek, hanem a kispadról beszálló Cam Thomas tartotta meccsben: a dobógép 36 pontot termelt (ligacsúcs egy cserétől egy nyitómeccsen), 13/21-et dobott mezőnyből és 8/11-et a vonalról, ha ő nincs, valószínűleg tükörsima vereséget szenved a gárda. Összességében a kezdők energiájával volt a fő probléma, a padról Thomas mellett O'Neale, Finney-Smith és Dennis Smith Jr. is hozzá tudott tenni, velük a pályán pluszban voltak, de az első sor gyengélkedése (Nic Claxton is csak 3/10-et dobott, stb.) miatt a győzelmet nem tudták kiharcolni - most Dallasba utaznak, ott lesz lehetőségük javítani.

A Nets legjobb dobói: Thomas 36/6, Bridges 20, Johnson 12/3
A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 27/12, Strus 27/21, Okoro 18/6

 

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 104-111

Kellően éles volt a New Orleans. Willie Green, a vendégek vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy minden pályára lépő játékosa megfelelő győztes mentalitással érkezett meg a találkozóra, és bár az elején még voltak problémáik, de összességében abszolút elégedett a hozzáállással - ami meglátszott a védekezésen, és utána erre tudták felépíteni a többit. A lepattanózáson és a transition védekezésen is érződött az akarat, előbbit simán nyerték, utóbbiból pedig úgy is csak két pontot kaptak, hogy 21 labdát adtak el, azonnal tudtak reagálni és levédekezni a Memphis esetleges indításait. Közben CJ McCollum (24 pont, 6 gólpassz, 6/11 tripla) és Zion Williamson (23 pont, 7 lepattanó) megalapozta a támadójátékot, Brandon Ingram és Jonas Valanciunas ehhez hozzátette a magáét, és a második negyedtől kezdve a legtöbbször kétszámjegyű előnyben voltak - amikor a záró etapban közelített a Grizzlies, akkor megint sikerült kicsit emelni a tempón, meglógni 16 ponttal, és ezzel végleg eldönteni a küzdelmet. Összességében magabiztos idegenbeli sikerrel és a sokaknál látott rozsda nélkül kezdték a szezont, meglátjuk, hogy következőleg a Knicks ellen is megmarad-e a lendület.

Félkarú Memphis. Az eltiltott Ja Morant és az egész évre megsérült Steven Adams nélkül egyelőre nagy gondban van a Grizzlies, ráadásul az sem segített a hazaiakon, hogy Jaren Jackson Jr. támadásban közel elégtelent hozott most, hiába osztott ki hátul öt blokkot is. Támadásban nagyon kellett volna még valaki Desmond Bane (31 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz, 5/10 tripla) mellé, mert Marcus Smart (17 pont, 3 gólpassz) és Xavier Tillman Sr. (17 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz) tudott csak érdemben hozzátenni, más nem - Derrick Rose-ban sem volt túl sok fantázia, így a Bane nélküli perceket 13 ponttal bukta el a társaság. A 41,8%-os mezőnyözés és 27,9%-os triplázás nem lehetett elég, amit megtetéztek az 52-37-re elvesztett lepattanózással is - a mérkőzés elején még partiban voltak, sőt vezettek nyolc ponttal, de aztán átrohant rajtuk a feljavuló New Orleans, és a végén nem tudtak erre válaszolni. A kérdés az, hogy ezeken a problémákon lehet-e javítani a közeljövőben...

A Grizzlies legjobb dobói: Bane 31/15, Smart 17/6, Tillman 17/3
A Pelicans legjobb dobói: McCollum 24/18, Williamson 23, Ingram 19

 

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 119-126

Felemás Wemby-bemutatkozás. A Spurs 1/1-ese, Victor Wembanyama első tétmeccsét hozta ez az este, de összességében kicsit felemás produkcióval debütált az NBA-ben a fiatal magasember. Egyrészt csak 23 percet tudott a pályán tölteni, mert faultgondokba került, másrészt eladott öt labdát, és a festékben összességében nem sok mindent tudott tenni támadásban - ráadásul megállt öt lepattanónál és csak egy 2+1-es játéknál harcolt ki büntetőt, máskor nem, pedig a Mavs magasrotációja azért a verhető szintet képviseli. Ugyanakkor így is eljutott 15 pontig, köszönhetően a remek kezének: bevert 3/5 triplát és egy nagyon szép középtávolit, volt két gólpassza és két labdaszerzése is, összességében amikor pályán volt, így is nullára hozta a perceit a San Antonio - lesz ez még jobb is, de az már most is kiderült, hogy milyen hatással tud lenni a játékra. Mellette Devin Vassell (23 pont, 3 gólpassz), Keldon Johnson (17 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz) és Tre Jones (16-5-6) is igyekezett, csapatszinten 52%-os mezőnymutatóig és 33 gólpasszig jutott a társaság, de a sok eladott labda, az engedett támadópattanók és az elrontott végjáték miatt nem jött össze a hazai győzelem.

Az eleje a Spursé, de a vége a Mavsé lett. Bődületesen bekezdtek a vendéglátók, akik 43-36-ra nyerték a rohanós, védekezést csak nyomokban tartalmazó első negyedet, de aztán szépen lelassult a mérkőzés, a Dallas átvette az irányítást és a vezetést is, ám pár pontnál jobban nem tudott meglógni Jason Kidd alakulata. A döntés aztán csak a végjátékban született meg, miután a Spurs visszajött és vezetni is tudott a záró etapban, és még két perccel az órán is a hazaiak felé billent a mérleg nyelve, 119-118 volt az állás. Itt azonban Luka Doncic passzából Kyrie Irving elsüllyesztett egy clutch triplát, a Spurs egy támadásból hármat is hibázott, majd Doncic végül ellopta a labdát és megint Irving szerzett kosarat, végül egy újabb labdaszerzésből, majd a kihagyott dobás utáni támadópattanóból (mindkettőt Dereck Lively II követte el) Doncic lezárta az estét egy csarnokcsendesítő, dudaszós triplával, alig harminc másodperccel az órán. Ezzel beállt a végeredmény, de azért "az íze kedvéért" Grant Williams még kiosztott egy blokkot zárásként, így az utolsó három percet 8-0-ra megnyerve hozta a fontos győzelmet a Mavericks. Doncic "doncicos" formában kezdte a szezont és 33 ponttal, 13 lepattanóval, valamint 10 gólpasszal tripla-duplázott, Irving ugyan csak 10/24-et dobott mezőnyből és 1/8-at távolról, de a végén a két clutch dobásával mindent jóvá tett, Grant Williams 17 ponttal és 4/8 triplával debütált, míg a kispadról Liveley II, Hardaway Jr. és Green is nagyszerűen szállt be - voltak gondjaik, de összességében nem játszottak rosszul, a győzelem is meglett, készülhetnek a Nets elleni hazaira.

A Spurs legjobb dobói: Vassell 23/3, Johnson 17/3, Jones 16/6
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 33/9, Irving 22/3, G. Williams 17/12, Hardaway Jr. 17/9

 

Charlotte Hornets – Atlanta Hawks 116–110

Győzelemmel mutatkozott be Miller. Mindkét csapat előszezonja felemásra sikeredett, s habár papíron a Hawks számított esélyesebbnek, hazai oldalon hatalmas várakozás előzte meg a 2023-as draft második választottja, Brandon Miller debütálását. Miller pedig nem is okozott csalódást, 13 ponttal zárta a mérkőzést, 5/9-es mezőnymutatóval, közte egy kulcsfontosságú triplával a záró tízenkét percben. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a felek, a Charlotte végül a harmadik negyedben fordította a maga javára az összecsapást, elsősorban PJ Washington (25 pont, 5 lepattanó) és Terry Rozier (24 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) remeklésének köszönhetően, de mellettük ki kell emelni Mark Williamst is, aki erős dupla-duplával (13 pont, 15 lepattanó) a legjobb +/- mutatót hozta a találkozó során. LaMello Ball is összebarkácsolta a kétszámjegyű statjait pontból és asszisztból (16 pont, 6 lepattanó, 10 gólpassz), ám a dobóformájával még bőven akadtak gondok (4/15), ráadásul a második félidőre láthatatlanná vált. Vendégoldalon Trae Young eljutott ugyan 23 pontig, de 4/19-cel mezőnyözött, és a triplavonalon kívülről mindössze egyszer talált a gyűrűbe a kilenc próbálkozásból. A Hawks legjobbja a padról érkező Jalen Johnson volt, aki 9/13-as mutatóval dobott 21 pontot.

A Hornets legjobb dobói: Washington 25/3, Rozier 24/6, Ball 15/12
A Hawks legjobb dobói: Young 23/3, Johnson 21/3, Bey 15/3, Capela 15

 

Indiana Pacers – Washington Wizards 143–120

Rekordok estéje Indianapolisban. Nehéz lett volna előzetesen jósolni, hiszen a Pacerstől talán már az előző idényben is egy picit többet vártunk volna, míg a Washington komoly változásokon esett át az uborkaszezonban. Jobban is kezdett a vendég alakulat, azonban a második negyedtől már az Indiana akarata érvényesült, elsősorban Bruce Brown (24 pont, 8/11 mezőnyből, 6/8 tripla) karriercsúcsának köszönhetően. Nem mellékesen a csapat által dobott 143 pont minden idők legmagasabb indianai pontszáma a nyitányokat tekintve – az eddigi rekord a Brooklyn elleni 140 pont volt, még 2017-ből. A hazai egylet csapatként nyújtott többet, nyolc játékosa is eljutott legalább tíz pontig, Brown mellett Tyrese Haliburton (20 pont, 11 gólpassz) és Bennedict Mathurin (18 pont, 5 gólpassz) is kiemelendő, kollektíven pedig 38 gólpasszt osztottak szét, és 46,5%-kal süllyesztettek el 20 triplát. Washingtoni szemszögből viszont nem kezdődött túl jól a Bradley Beal utáni korszak, az első felvonásban még ugyan tartotta magát a Wizards, a folytatásban viszont nem nagyon találta a játékát. Talán csak Kyle Kuzmát (25 pont) és a kispadról érkező Danilo Gallinarit (16 pont 17 perc alatt) illeti dicséret, Jordan Poole 7/18-as mezőnyözéssel és 0/6 triplával hozott össze 18 pontot.

A Pacers legjobb dobói: Brown 24/18, Haliburton 20/6, Mathurin 18/6
A Wizards legjobb dobói: Kuzma 25/3, Poole 18, Gallinari 16/6, Jones 16/6

 

Orlando Magic – Houston Rockets 116–86

Magabiztos hazai siker. Amíg az Orlando továbbra is a fiataljaira épít, addig Houstonban nagybevásárlást tartottak a nyáron, ám egyelőre kérdéses, hogy ebből mikorra lehet csapatot építeni. A Magic kis túlzással ugyanis már az első negyedben eldöntötte a győzelem kérdését, Cole Anthony mindössze huszonnégy perc alatt szerzett 20 pontot és 8 lepattanót (8/12 mezőnyből) a padról érkezve, de Franz Wagner (19 pont) és Paolo Banchero (12 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) is hozta a kötelezőt. A két csapat között leginkább a lepattanózásban rejlett a differencia, miután ebben a mutatóban 56-31 arányban a floridai gárda felé billent el a mérleg nyelve. Persze nagy várakozás előzte meg Dillon Brooks és Fred VanVleet bemutatkozását a Rocketsnél, nos mindketten 14 pontot szórtak, de sokat elmond, hogy ennél többet senki sem dobott a részükről, a Houston legjobbja a magasember Alperen Sengün (14 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) volt - a fiatal reménységek közül Cam Whitmore pont nélkül, Jalen Smith Jr. 3/9-cel, Amen Thompson 3/10-zel, Jalen Green pedig 2/10-zel zárt mezőnyből.

A Magic legjobb dobói: Anthony 20/3, F. Wagner 19/9, Banchero 12
A Rockets legjobb dobói: VanVleet 14/12, Brooks 14/12, Sengun 14

 

Miami Heat – Detroit Pistons 103–102

Majdnem elszórakozta a Miami. Mindkét oldalon voltak hiányzók, ennek ellenére a legtöbb szakértő természetesen országos egyesként aposztrofálta a Heat hazai szezonnyitóját. Jobban kezdett a Pistons, a második játékrészt azonban tizennégy ponttal nyerte meg a Miami, amely a mérkőzés egy szakaszában már tizenkilenccel is vezetett. Jimmy Butler dobásain még látszott, hogy egyetlen meccsen sem lépett pályára az előszezonban, ennek ellenére 19 ponttal és 13 lepattanóval zárt, mellette Bam Adebayo (22 pont, 8 lepattanó) és Tyler Herro (16 pont) is méltó társ volt, bár utóbbi 7/24-es mezőnymutatója sem az a nagyon mutogatnivaló fajta. A Detroit egy 14–0-s futással tette izgalmassá a meccs végét – a vérszagot megérezve Cade Cunningham (30 pont, 9 gólpassz), Jalen Duren (17 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz, 4 blokk) és Isaiah Stewart (14 pont, 14 lepattanó) is magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. Az összecsapás utolsó 2 perc 57 másodpercében a Miami egyetlen pontot sem tudott szerezni, mivel azonban az utolsó négy dobását a vendég egylet is kihagyta, így végül a floridai csapat ünnepelhetett, Erik Spoelstra pedig összességében elégedetten értékelte a látottakat.

A Heat legjobb dobói: Adebayo 22, Butler 19, Herro 16/6
A Pistons legjobb dobói: Cunningham 30/12, Duren 17, Stewart 14/6

 

Toronto Raptors – Minnesota Timberwolves 97–94

Új csapat, új terminológia. Az előszezonban mindkét gárda veretlen maradt, így előzetesen parázs kis összecsapásra számíthattunk Kanadában, s nem is kellett csalódnunk. Mint ismert, a Raptorsnál a játékosmozgások mellett nagyrészt az edzői stáb is kicserélődött, így nehéz jósolni az idény egészét tekintve. Végig kiélezett harcot vívtak a felek, végül nüanszok döntöttek, bár az utolsó öt percben már magabiztosan tartotta négy-öt pontos fórját a Toronto. Dennis Schröder (22 pont, 7 gólpassz) Kawhi Leonard óta az első olyan Raptors-játékos lett, aki debütánsként eljutott legalább húsz pontig, de O.G. Anunoby (20 pont, 6 lepattanó) és a kisebb sérüléssel bajlódó Scottie Barnes (17 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 5 blokk) is odatette magát. Hiába küzdött nagyot a Wolves oldalán Anthony Edwards (26 pont, 14 lepattanó) és Karl-Anthony Towns (19 pont, 10 lepattanó) párosa, a mezőnymutatójuk azért még hagyott kívánnivalót maga után: előbbi 8/27-tel, utóbbi pedig 8/25-tel zárta az estét.

A Raptors legjobb dobói: Schröder 22/12, Anunoby 20/12, Barnes 17/3
A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 26/12, Towns 19/6, Gobert 15

 

Chicago Bulls – Oklahoma City Thunder 104–124

Továbbra is remek formában Gilgeous-Alexander. Két olyan csapat találkozott a „szeles városban”, amely nyáron az állandóságra szavazott. Chet Holmgren visszatérésére ellenben oda kellett figyelni – mint ismert, a 2022-es draft második választottja a teljes előző szezont kihagyta. Az első tizenkét perc után már az Oklahoma City kontrollálta a mérkőzést, Holmgren (11 pont, 4 lepattanó) egyelőre visszafogottan kezdett, ellenben Shai Gilgeous-Alexander ott folytatta, ahol a világbajnokságon abbahagyta: 31 ponttal, 5 lepattanóval és 10 gólpasszal abszolválta a találkozót, de Josh Giddey (16 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) és Jalen Williams (16 pont, 5 gólpassz) is kitett magáért. A Thunder a harmadik negyed végén egy 12–0-s futással döntötte el a győztes kilétét. A Bullsnál nem nagyot ültek a dobások, csapatszinten mindössze 41,5%-kal tüzeltek mezőnyből, Demar DeRozan (20 pont, 5 lepattanó) és Zach LaVine (16 pont, 4 lepattanó) formája sem az igazi még, előbbi dobólapjára 9/20, utóbbiéra pedig 4/16 került fel – Coby White is csak 4/14-et dobott, Nik Vucevicnél pedig a megszokottnál kevesebbet járt a labda.

A Bulls legjobb dobói: DeRozan 20/3, LaVine 16/6, White 15/6
A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 31/6, Giddey 16/6, Williams 16/6

 

Utah Jazz – Sacramento Kings 114–130

A tripláinak köszönhetően nyert a Kings. A Utah és a Sacramento is szeretné tovább folytatni azt az építkezést, amelyet az előző idényben megkezdett, hiszen a 2022-2023-as szezonban mindkét csapat messze felülteljesítette az előzetes elvárásokat. Érdekes meccsnek lehetett szemtanúja a Delta Center nézőközönsége, hiszen a Kings nem kevesebb, mint 51 hárompontost emelt rá, amelyből 19 a helyére is került, erre pedig nem volt válasza a hazai gárdának. Harrison Barnes (33 pont, 4 lepattanó, 5/7 tripla) állt a kaliforniai klub élére, de Domantas Sabonis (22 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) és De’Aaron Fox (18 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) is hozta a tőle elvárhatót. A Jazz mindössze egyszer vezetett a mérkőzés folyamán, így hiába játszott viszonylag elfogadhatóan Jordan Clarkson (24 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) és Lauri Markkanen (19 pont, 10 lepattanó) kettőse, az igazat megvallva nem volt esélyük a győzelemre. Érdekes volt nézni a hazaiak magas szerkezetét is, hiszen egyszerre kezdett Markkanen, Walker Kessler és John Collins, vagyis három magasember, akik együtt le is szedtek 29 lepattanót, és dobtak 42 pontot, de a periméterre nem igazán értek oda...

A Jazz legjobb dobói: Clarkson 24/6, Markkanen 19/6, Collins 15/3
A Kings legjobb dobói: Barnes 33/15, Sabonis 22/3, Fox 18/3

 

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 123–111

Magabiztos volt a Clippers. Talán a játéknap egyik legérdekesebb összecsapása volt ez, hiszen a Clippersnél hosszú idő után először tűnik egyszerre hadra foghatónak Paul George és Kawhi Leonard kettőse, míg Portlandben új időszak veszi kezdetét, indul a Damian Lillard utáni éra. Nem is nagyon találta magát a Trail Blazers, a Los Angeles George (27 pont, 6 gólpassz), Leonard (23 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 5/5 tripla) és Ivica Zubac (20 pont, 12 lepattanó) vezérletével végig kézben tartotta a mérkőzést, olyannyira, hogy az utolsó felvonásban még az is belefért, hogy átadja a területet a riválisának. Oregoni oldalon a padról beszálló Malcolm Brogdon (20 pont, 5 gólpassz), valamint Anfernee Simons (18 pont, 4 gólpassz) volt elemében, míg a 2023-s draft harmadik választottja, Scoot Henderson 11 ponttal és 4 gólpasszal kezdett.

A Clippers legjobb dobói: George 27/12, Leonard 23/15, Zubac 20
A Trail Blazers legjobb dobói: Brogdon 20/9, Simons 18/6, Sharpe 14/3

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus