A BEAC nyerte a női alsóházi derbit

A Vasas női csapata a felsőházi rájátszásban hazai környezetben is simán kikapott a Ceglédtől, az alsóházban a BEAC Barnai Judit extra játékára építve legyőzte az MTK-t. A férfi alsóházban a MAFC fájó vereséget szenvedett az erősen tartalékos Jászberény otthonában. Nézzük, mire mentek a múlt hét végén a fővárosi NBI-es csapatok!

Érezhetően elszánttá tette a Vasas női csapatát az előző két meccsen, a PEAC ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében, majd a bajnoki negyeddöntő első szekszárdi összecsapásán elszenvedett súlyos, mit szépítsük, kiütéses vereség. Három légiósa, Sznezena Csolics (11/3 pont, - 13 ,mezőnykísérlet - 6 lepattanó, 3 eladott labda), Radoszlava Bahvarova (8 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda) és Latinka Dusanics (11/6 pont, 3 lepattanó, 4 eladott labda) vezérletével az első negyedben a pasarétiek tartották a lépést az alapszakasz győztesével. A folytatásban elég egyoldalú lett a játék, egészen a hajráig, amikor Mérész Beatrixnek (7/3 pont, 6 lepattanó) akadtak szép villanásai, a végén a szekszárdi fiatalok ellen valamit "kozmetikázott" vereségén a Vasas, amely végül 81-55-re kapott ki, s a Szekszárd 2-0-lal jutott az elődöntőbe.

A női alsóházi budai derbin a végig kiegyenlített, szoros első negyed után a második közepén 5 pontos előnyt szerzett a vendéglátó BEAC, ám ekkor Koch Dóra (12/3 pont, 4 gólpassz) és Zsovár Orsolya (8/3 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz, 4 eladott labda) jóvoltából egy 8-0-t "repesztve" fordított az MTK. A félidő végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, szünetben 2 pontos vendég vezetést mutatott az eredményjelző. Szünet után a vendégek gyorsan elléptek 6 ponttal, majd Szabó Flóra (13 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) pillanatai következtek, gyakorlatilag egymaga dolgozta le a BEAC hátrányát. Sőt, a negyed hajrájában Pusztai Petra (15/3 pont - 16 mezőnykísérlet -, 3 szerzett labda), valamint az elképesztően nagyot alakító Barnai Judit (25 pont, 23 lepattanó, 5 gólpassz, 3 eladott labda) eredményes, hatékony játéka révén már 6 ponttal a hazaiak vezettek, a záró etap előtt pedig 3-mal. Az MTK a záró szakasz közepéig tartotta a lépést a BEAC-cal, a végére Székely-Horváth Zsuzsanna (22/6 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) magára maradt a vendégeknél, akik Barnait képtelenek voltak megállítani, így végül 71-62-es BEAC siker született, az egyetemiek az évad során harmadszor is legyőzték fővárosi riválisukat.

Nagy esélyt szalasztott el a playout elkerüléséért küzdő MAFC Jászberényben a férfi alsóházban. Az erősen tartalékos, két meghatározó légiósukat, Williamst és Bojicsot nélkülöző, a találkozót megelőző napokban edzőt váltó jászságiak szoros első félidő után a 3. negyedben megugrottak a még Uros Duvnjak nélkül játszó MAFC-tól, s végül simán, 90-74-re nyertek. A MAFC legeredményesebb játékosa Misek Levente volt 25/12 ponttal, ami mellé 4 lepattanót szerzett. Singh Sihota 20 mezőnykísérletből 20/9 ponttal és 12 lepattanóval zárt, Deville Smith pedig 13/9 pontig és 4 gólpasszig jutott.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus