A nyerő szín: piros

Mindhárom, a Piros csoportban szereplő budapesti gárda győzött a legutóbbi fordulóban.

A Vasas három meghatározó játékosa nélkül óriási hajrával fordított Miskolcon, és ez bravúros, de a Honvéd diadala is megérdemli ezt a minősítést. Puskás Artúr együttesének ez lehetett az igazi hazatérés: remek dobóformával fölényes győzelmet arattak fiai a Nyíregyháza ellen. A Tehetséges Fiatalok együttese küzdelmes meccsen "legyűrte" az MTK-t.

Piros csoport:

Tehetséges Fiatalok BP - MTK 66-60

Szokott kemény szívós védekezésével és egységes csapatmunkával Kerkai Ákos (14/6 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda), Beák Gábor (13/9 pont, 3 lepattanó), Stefan Filipovics (11/3 pont, 5 lepattanó), Debreceni Dániel (11 pont, 7 lepattanó) és Szobi Dániel (10/3 pont, 5 lepattanó, 4-4 eladott labda és gólpassz) vezérletével a 3. negyed végén "tízen túli", azaz 10 pont fölötti előnyt szerzett a Tehetséges Fiatalok együttese. Ezt egészen a hajráig tartotta, az MTK a végén egy 6-0-lal 10 ponton belülre került, de a hazai győzelmet nem fenyegette veszély.
 

MEAFC - Vasas 74-75

Az első negyedet nagyon elrontotta Faragó Péter három kulcsjátékosát, Katona Róbertet, Moravcsik Áront és Völgyi Marcellt is nélkülöző együttese, amely 10 perc után 12 pontos hátrányba került. Ezt követően elsősorban Andrássy Géza (23 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda) és Kiss Barnabás (20 pont, 3 lepattanó, 5 eladott labda), valamint akinek ezen a meccsen igazán "nyolc volt", Boros Márk (8-8 pont, lepattanó és gólpassz) és Barócsi Ádám (8/3 pont, 6 lepattanó) mezőnymunkája révén apránként, fokozatosan faragtak hátrányukon a piros-kékek, de így is 6 pont hátránnyal vágtak neki a befejező negyednek. A hajrában Andrássy 6 pontjára építve egy 8-0-lal 5 pontos hátrányából 3 pontos előnyt szerzett a Vasas, ám egy triplával még egyenlített a MEAFC. A végén Boros 1 büntetőt bedobott, az elrontott második után Barócsi visszaszerezte a támadó lepattanót, így szinte a "sírból" visszahozva a meccset nyerni tudott Miskolcon a Vasas.
 

Bp. Honvéd - Nyíregyháza Blue Sharks 95-75

Csak annak meglepetés, aki nem látta az összecsapást. Hét közben a vásárhelyieket nagy nehezen "gyűrte le" a Honvéd, ám játékosai úgy tűnik, a hét második felében "belőtték magukat" a Simon János Kosárlabda Csarnokban. A szombati összecsapás elején a Honvéd állva hagyta a dobogós szabolcsiakat, 20-4-es 7 percet "repesztve". A szakasz végén 20 pontosra nőtt a hazai előny, majd triplákkal "szétbombázva" a zónára átálló nyíregyháziak védelmét Mucza Tamás (16/6 pont, 3 lepattanó), Pintér Dávid (13/9 pont, 6 lepattanó), Tóth Bence (13/3 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz), Martinez Ralf (10/6 pont, 2/2 dupla és tripla) révén a félidő hajrájáig állandósították is a 20 pont körüli vezetést. Állt már 7/9-en is a Honvéd triplamutatója, de a félidei 7/11 is kiváló - a második negyed végén viszont kicsit lankadt a figyelem, a hazai eladott labdákból 10-0-s futással 8 pontra feljött a Nyíregyháza.

A második félidő úgy indult, ahogy a mérkőzés: nagy Honvéd-fölénnyel. 11-2-vel kezdett szünet után a "Puskás-brigád" s a szakasz hajrájáig egyértelműen irányítva a játékot, a remek dobóformát a második félidőre is megőrizve, 61-46 után egy 16-2-t "repesztve" közel 30 pontosra hizlalva a különbséget eldöntötte a találkozót. Az össz-triplamutató egészen extra volt, a Honvédtól: 13/21, 61,9% - úgy tűnik, a hosszú idegenbe járás és az óbudai "albérlet" után végleg "hazatalált" az együttes.

Zöld csoport:

Óbudai Kaszások - BKG Príma SE 73-100

A papírformának megfelelően sima szigetszentmiklósi siker született, de az óbudaiaknak a visszatérő légiós, Joseph Prophet (21 pont, 9 lepattanó, 6 eladott labda, 4 gólpassz), Vámos László (17/9 pont, 3 lepattanó), Van der Meer Lóránd (18/6 pont) és Pintér Máté (10 pont, 5 eladott labda) vezérletével minden negyedben volt olyan periódusuk, amikor felnőttek a feladathoz, és a veretlen éllovas szintjére.
 

Fotó - BHSE facebook

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus