Egy fájó és két papírforma-vereség

Nem termett babár hétvégén a fővárosi élvonalbeli női csapatoknak.

Az várható volt, hogy a Vasas Szekszárdon, a BEAC pedig a Győrrel szemben alulmarad, de az MTK a BEAC múlt heti bravúrjához hasonlóan szerette volna "elkapni" a PINKK csapatát, ám ez nem sikerült a városmajoriaknak, sima baranyai siker született

BEAC-Újbuda  - CMB Cargo UNI Győr 59-84
Ősszel Győrben mindössze 5 ponttal nyert Völgyi Péter együttese, ám azóta azért érkezett hozzájuk Nagy-Bujdosó és Robinson, ráadásul most nincs kettős terhelés alatt a Rába-parti együttes. Mindez meglátszott a fővárosi összecsapáson, a BEAC Süle Krisztina (15/3 pont, 3 lepattanó, 6 gólpassz) és Barnai Judit (11 pont, 7 lepattanó) vezérletével csupán a 2. negyedben tudott felnőni a feladathoz - sima vendégsiker született.
 

Atomerőmű KSC Szekszárd - Vasas Akadémia 86-67
A hét közben veretlenségét elveszítő éllovas otthonában a Vasas Josephine Kalu (15 pont, 3 szerzett, 4 eladott labda), Böröndy Vivien (12/3 pont) és Mérész Beatrix (12 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda) vezérletével az első félidőben abszolút egyenrangú ellenfél volt. Szünet után a listavezető fokozatosan felőrölte a pasasréti együttes ellenállását és a lepattanó harcot 36-23-ra megnyerve végül magabiztos győzelmet aratott, de a Vasast dicséret illeti a helytállásáért.


 

MTK - PINKK Pécsi 424 51-77
Az MTK-nak nem sikerült véghezvinni azt a bravúrt, ami egy hete a BEAC-nak "összejött". A PINKK 9-1-gyel kezdett, a görcsösen játszó MTK a 7. percben szerezte első akciókosarát. A városmajoriak elsősorban Székely-Horváth Zsuzsanna (11/6 pont, 3 gólpassz), Wéber Fruzsina (9/6 pont, 4 eladott labda), valamint a játékot időnként ügyesen szervező Horváth Bernadett (6 pont, 8 gólpassz) révén csal rövid időszakokra tudtak felnőni a feladathoz és végül nagy különbségű vereséget szenvedtek, s ebben a lepattanóharc 38-25-ös elvesztése is közrejátszott.

Fotó - Vasas-Basket facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus