EYBL: kiváló kőbányaiak

A múlt hét végén két fővárosi utánpótlás-együttes is külföldön szerepelt az EYBL-sorozat keretében.

A múlt hét végén két fővárosi utánpótlás együttes is külföldön szerepelt az EYBL-sorozat keretében. A kőbányai Zsíros Akadémia U14-es együttese mind a négy mérkőzését magabiztosan nyerve hibátlan mérleggel térhet haza a csehországi Ostravából. Romániában, Kolozsváron a MAFC U 16-os együttese egy győzelemmel és 3 vereséggel zárt.

U14 Ostrava:
Rimini Basket Crabs (olasz) - Zsíros Akadémia 45-77
Remek első félidei teljesítménye révén a kőbányai együttes Simonics Olivér (18 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett labda), a dupla-duplával záró Györkös Erik (14 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) és Kenedi Róbert (12 pont, 7 lepattanó) vezérletével szünetre csaknem 30 pontos előnyt szerezve magabiztos győzelemmel kezdte ostravai szereplését.

Inter Bratislava (szlovák) - Zsíros Akadémia 47-78
Tápai Zsolt tanítványai hamar, a parádés, 27-9-re megnyert első negyeddel eldöntötték a maguk javára a pozsonyiak elleni mérkőzést. Györkös (19 pont, 16 lepattanó) ismét dupla-duplával zárt, Márkus Balázs igen jó dobóformát mutatva 19/3 pontot dobott, Kenedi Róbert (11 pont, 7 lepattanó, 5 eladott labda) újból 10 pont fölé jutott.

Zsíros Akadémia - BK Junior Komarno (szlovákiai) 75-55
A kiegyenlített első 10 perc után a két középső etapban, különösen a második negyedben nagy fölényben játszó kőbányai legénység a Györkös (15 pont, 7 lepattanó)-Kispál Dániel (13 pont, 3 lepattanó)-Simonics O. (11 pont, 5 lepattanó) trió vezérletével újabb magabiztos győzelmet aratott.

Zsíros Akadémia - KK Mladost Zemun (szerb) 89-28
Az első három negyedben nyomasztó fölényben játszva a kőbányai együttes Györkös (19 pont, 8 lepattanó), Márkus (13 pont, 3 eladott labda) és Kenedi (12 pont, 3 lepattanó) vezérletével simán, 61 pont különbséggel verte szerb riválisát, Tápai Zsolt vezetőedző ezen a találkozón csapata minden játékosának bőven adhatott lehetőséget, és az együttes minden játékosa szerzett pontokat.

U16, Kolozsvár:
MAFC-Bayern München 81-85
Hullámzó, fordulatos mérkőzésen az első negyed után 10 pontos hátrányban lévő MAFC kitűnő második negyedbeli játékával, a dupla duplával záró Tóth Barna (17 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz, 6 eladott labda), Réti Gergely (15 pont - 13,5 perc alatt), Réti Géza (13/3 pont, 6 lepattanó, 5 eladott labda) és Biber Benedek (11 pont) ponterős játékára építve fordított A kosarakban gazdag, izgalmas második félidőben végül a németek kerekedtek felül.

Alba Fehérvár - MAFC 72-71
A két magyar együttes kolozsvári összecsapása ellentétes félidőket hozott. Az elsőben a fővárosiak Tóth B. (15/3 pont, 9 lepattanó, 3-3 gólpassz és szerzett, 4 eladott labda), Réti Géza (15 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 9 eladott labda) és Réti Gergely (11/3 pont) vezérletével 8 pontos előnyt szerzett. A piros-feketéknél üde színfolt volt a mindössze egy éve kosarazó, de kiváló adottságokkal rendelkező és nagyon harcos játékot bemutató Gábossy Alex a maga 11 lepattanós teljesítményével. A fehérváriak már magasabb szinten is bemutatkozó játékosát, Seyi Awogbemit (36 pont, 24 lepattanó) azonban nem tudták megállítani a MAFC-fiatalok, így izgalmas csatában fehérvári siker született.

ROSA Piotrowka Radom (lengyel) - MAFC 56-63
Egy negyed után még 7 ponttal a lengyel együttes vezetett, ám a másodikba sziporkáztak, parádéztak a MAFC-os srácok, akik Tóth B. (17/6 pont, 8 eladott labda) és Biber Benedek (13 pont, 5 lepattanó, 4 eladott labda) ponterősségére, valamint Réti Géza (8-8 pont és lepattanó, 6 gólpassz, 4 szerzett labda) hasznos, sokoldalú játékára építve 6 pontos előnnyé változtatták az első negyedben összeszedett hátrányt. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, s a extra második negyednek köszönhetően Világos András tanítványai megszerezték első győzelmüket a tornán.

MAFC-Kolozsvár 66-86
A torna záró mérkőzésén a veretlen házigazda ellen lépett pályára a MAFC. A kolozsvári legénység gyakorlatilag az első negyedben eldöntötte a meccset a maga javára, 10 perc után 16 ponttal vezetett. A folytatásban elsősorban Tóth B. (19/6 pont, 4 lepattanó, 7 eladott labda), Glatz Soma (12 pont, 9 lepattanó, 6 eladott labda, 3 blokk) és Biber (10 pont, 6 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda) jóvoltából kiegyenlítetté tette a játékot a MAFC, de szorossá tenni a meccset nem volt esélye.

Fotó - darazsak.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus