MAFC-bravúr a Falco ellen

Egyik legjobbját nélkülözve ért el bravúros győzelmet a MAFC, a Vasasnak volt egy "lyukas" negyede, így kikapott Szegeden a férfi élvonalban. A hölgyeknél az MTK halasztott meccsen egy negyedig tudta tartani a lépést a Győrrel. A férfi másodosztályban a Honvéd győzött, az Óbudai Kaszások viszont kikapott hazai pályán.

Csupán egyszer, az első negyed közepe táján vezetett a Falco a sérült Duvnjakot nélkülöző MAFC ellen, de 8-10 után Sihota (18/3 pont, 9 lepattanó) 4 pontos (tripla + büntető) akciója akkora lökést adott a MAFC-nak, hogy 10 pontos előnnyel zárta a nyitó etapot. A folytatásban a Falco többször felzárkózott, de elsősorban Smith (30/6 pont, 7 lepattanó, 4-4 szerzett és eladott labda, 6 gólpassz), Sihota, valamint Kovács Ádám (10/3 pont, 4 lepattanó) vezérletével a kritikus helyzetekben rendre újított a MAFC. A záró szakaszban 1 pontra feljött a szombathelyi gárda, ám ekkor Smith, majd a hasznosan játszó Lakits (3/3 pont, 8 lepattanó, 5-5 eladott labda és gólpassz) egy-egy triplája megtörte a Falco ellenállását, s végül küzdelmes meccsen 75-68-ra győzött a MAFC.

Egy negyed után még döntetlenre állt a Vasas Szegeden, de a két középső szakaszban fölényben játszottak a hazaiak, s végül biztosan, 92-70-re győztek a Thompson (18/3 pont, 3 szerzett labda), Wright (15 pont, 6 lepttanó), Horváth Ákos (12/6 pont, 3 lepattanó) vezette piros-kékek ellen.

A női bajnokságban még télről halaszott meccsen fogadta a Győrt az MTK, amely Zsovár Orsolya (16/6 pont, 5-5 lepattanó, eladott labda és gólpassz) és az előző évadban még Győrben kosarazó Koch Dóra (10/3 pont, 3-3 lepattanó és szerzett labda) jóvoltából az első negyedben még tartotta a lépést a bajnoki ezüstérmessel, ám a folytatásban érvényesült a Győr nagyobb tudása, amely végül 71-49-re győzött.

A férfi másodosztályban nehezen "pörgött föl" a sikerhez szükséges szintre a Honvéd, amely az első negyed után 11-7-es hátrányban volt a Tiszaújvárossal szemben. A második negyed - különösen a félidő hajrája - egyértelműen a Honvédé volt, a Máté Márk (20/12 pont), Stefán Dávid (16 pont, 11 lepattanó), Kováts Róbert (10 pont, 7 lepattanó) hármas vezérletével egy 11-0-s futást mutattak be a fővárosiak, akik 10 pontos előnnyel zárták a félidőt. Ellenfelüket szünet után már nem engedték közel magukhoz, s végül biztosan nyertek 78-60-ra.

Óbudán alsóházi rangadót rendeztek, az Eger látogatott a Kaszások csapatához. Végig szoros, kiélezett csata folyt a pályán, egyszer, a 3. negyed közepe táján lépett el 8 ponttal az Eger. A hajrában viszont, másfél perccel a vége előtt a Gorzsás Krisztián (14 pont, 10 lepattanó, 6 eladott labda, 5 gólpassz), Lakosa Ákos (12/3 pont, 5 lepattanó, 3-3 szerzett labda és gólpassz), valamint Zrínyi Viktor (10/6 pont, 7 lepattanó) trió vezette vendéglátóknak volt 4 pontos előnyük. A végjátékban azonban az egriek voltak higgadtabbak, pontosabbak, egy 10-0-s rohammal fordítottak, s végül 70-64-re győztek.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus