Női Amatőr: "Vasas-henger" a Zöld csoport rangadóján

A Piros csoportban nem termett sok babér, a BEAC magabiztosan verte a MAFC-ot a Fehér csoportban, a Zöldben pedig simán nyert a Vasas.

A Női Amatőr Nemzeti Bajnokság Piros csoportjában múlt hétvégén nem sok babér termett a keleti túrára utazó fővárosi csapatoknak. A Fehér csoportban a BEAC tartalékosan is biztosan verte a MAFC-ot, a Zöld csoport rangadóján pedig a Vasas a szünet után nagy fölényben játszva simán győzött a Szeged ellen. 

Piros csoport

DEAC-KLKS 75-51

Elsősorban Szabó Enikő (11/9 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett, 5 eladott labda), valamint Berényi Luca (8/6 pont, 6 lepattanó) eredményessége révén az első negyedet még megnyerte, s félidőben is csupán két pont hátrányban volt a Kiss Lenke KS csapata Debrecenben. A szünet után már nagy fölénybe került a lepattanóharcot végül 53-34-re nyerő DEAC, amely így biztos győzelmet aratott. 

Szolnoki MÁV SE - ELTE Fortis 80-43 

A 16-14-re megnyert második negyedet leszámítva a Kulcsár Bianka (14/3 pont - 17 mezőnykísérlet - 4-4 lepattanó és gólpassz)-Tarnai Klára  (12 pont, 7 lepattanó) kettős által húzott ELTE-Fortis végig elég alárendelt szerepet játszott az alsóházi rangadón, amelyen komoly verésbe szaladt bele Szolnokon - többek között azért, mert a lepattanóharcot 55-34-re elveszítette. 

Piros csoport

ELTE-BEAC Újbuda - MAFC 71-55

Különböző okokból csupán hat játékos lépett pályára a címvédőnél a fővárosi derbin. Az első percek kiegyenlített játékát (6-6) követően egy 10-1-et bemutatva a BEAC fiataljai a tripla-dupla közelében teljesítő Szabó Dóra (18/9 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz), a két dupla-duplát elérő center, Angyal Nikolett (18 pont, 14 lepattanó) és Kovács Vanessza (10 pont, 12 lepattanó), valamint Galántai Alma (12 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz, 3 eladott labda) vezérletével magabiztos győzelmet arattak. A MAFC elsősorban Hercze Szandra (11/6 pont, 7 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 gólpassz), Horváth Anna (10 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz), továbbá Tarnai Lata (10 pont - 12 mezőnykísérlet - 4 lepattanó) jóvoltából "elvitte" a második negyedet és időnként fel tudott nőni a feladathoz, s a címvédő szintjére, de szorossá tenni nem tudta a mérkőzést. 

Zöld csoport

Vasas Akadémia - Szegedi KE 89-62 

Bár a veretlenek rangadóján a lepattanózást nagy fölénnyel megnyerte a vendég Szeged, mivel a Vasas játékosai nem kevesebb, mint 38 labdaeladásba hajszolták bele a Tisza-parti hölgyeket, sima pasaréti siker született. Az első félidő még rangadóhoz méltón szoros volt, a szünet után a korosztályos válogatott edzője, Kovács Andrea klubcsapata ellen talán szezonbeli legjobbját nyújtó, két assziszt híján tripla-duplát elérő Dombai Réka (25 pont 10 lepattanó, 8 gólpassz), Mérész Beatrix (20 pont, 7 lepattanó 3-3 gólpassz és eladott, 6 szerzett labda), a 3x3-as U18-as Eb MVP-je, Tóth Orsolya (10 pont - 11 mezőnykísérlet - 4 lepattanó, 6 szerzett labda, 2 gólpassz) és Heljic Sara (10 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett labda) vezérletével nagy fölényben játszott a Vasas, s a vártnál jóval nagyobb különbséggel nyerte a mérkőzést. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus