Szenzációs elődöntők után BEAC-Csata - Vasas döntő lesz

Két remek elődöntőt követően "összejött" a BEAC-Csata - Vasas finálé. A házigazda BEAC három negyed után még hátrányban volt a soproniakkal szemben, aztán a záró szakaszban fordított. A Vasas egy kosarakban gazdag, remek mérkőzésen a játékidő nagy részében vezetett a remekül küzdő, s kitűnően játszó Szekszárd ellen, de egy pillanatra sem nyugodhatott meg, riválisa végig ott lihegett a sarkában. Az elődöntők során több játékos is káprázatos egyéni teljesítménnyel rukkolt elő.

BEAC-Csata - Soproni Darazsak Akadémia 79-65 (18-20, 16-16, 17-19, 28-10)

Három negyeden át fej-fej mellett haladt a Pusztai Petra (33/3 pont, 11 lepattanó, 4-4 szerzett és eladott labda) vezette BEAC-Csata és a Sopron, amelynek Czukor Dalma (32/6 pont, 15 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 gólpassz) volt a vezére. A döntő fordulat a záró szakasz első felében következett be, amikor a döntő házigazdái egy 18-0-s szédületes száguldást bemutatva nemcsak fordítottak, hanem megnyugtató előnyt szereztek. "Számszakilag" kulcsfontosságú volt, hogy míg Pusztai mellé két, hozzá hasonlóan a felnőtt élvonalban edződő társa, Boros Dorka (18 pont, 4 lepattanó), valamint a gyengébb dobóformája mellett sokoldalúságát ismét bizonyító Lelik Réka (13/3 pont, - 16 mezőnykísérlet - , 11 lepattanó, 8 gólpassz) is felnőtt, addig a soproniaknál Czukornak Szeli Kitti (17 pont, 12 lepattanó, 7 eladott labda) személyében csupán egyetlen "érdemi" segítője, "szárnysegédje" akadt.

Vasas Akadémia - KSC Szekszárd 94-88 (28-23, 21-25, 24-22, 21-18)

Esélyeshez méltó, jó játékkal kezdett a Vasas, amely a nyitó negyed közepén, 7-6 után egy 17-6-os szakasszal, Mérész Beatrix (22 pont, 7 lepattanó, 6 eladott labda, 5 gólpassz) vezérletével 12 pontos előnyt szerzett. A negyed hajrájában két kiválósága, Studer Ágnes (34/18 pont, 7 lepattanó, 9-9 gólpassz és eladott, 8 szerzett labda) és Gereben Lívia (23/3 pont, 14 lepattanó, 6 gólpassz) "visszahozta" a Szekszárdot. Ez olyan jól sikerült, hogy Studer hármasával a második negyedben fordított, sőt 5 ponttal meg is ugrott  a Szekszárd. Bernáth Réka (16/6 pont,  6-6 lepattanó és gólpassz, 7 eladott labda) triplája indított el egy 9-2-es, újabb fordulatot jelentő Vasas-rohamot. Félidőben egy ponttal vezettek a fővárosiak. 

A második félidő Dúl Panka (17/3 pont, 3 lepattanó, 4-4 szerzett és eladott labda) kosarával és egy 10-2-es Vasas rohammal kezdődött. A folytatásban üldözőverseny alakult ki, a Gereben-Studer duó rendre felhozta a Szekszárdot, de amikor igazán szoros lett az állás, a Vasas újítani tudott. A befejező etap előtt 3 pontos pasaréti vezetést mutatott az eredményjelző. A záró szakaszban többször is ellépett 7-8 ponttal a Vasas, de a Szekszárd nem tört meg. A szakasz közepén Bakos Blanka két triplája fokozta az izgalmakat, újra feljött 4 pontra a Szekszárd, de a végjátékban a kritikus pillanatokon Tóth Orsolya (14/6 pont, 10 lepattanó) lendítette át a fővárosiakat, akik egy káprázatos mérkőzést megnyerve jutottak a fináléba a hősiesen küzdő szekszárdiakkal szemben.

A nap összes eredménye ezen a linken elérhető!

Vasárnap 15 órakor kezdődik a BEAC-Csata - Vasas csata a női junior bajnoki címért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus