Vasas: a lányok követik a fiúkat

Vasárnap a Vasas lányai több szempontból is követték a piros-kékek élvonalbeli férfi együttesét. Ami a legfontosabb: a fiúk szombati sikere után a Vasas női csapata is nyert - a Pasarét-Városmajor szomszédvári rangadón nagy küzdelemben, jó hajrával legyőzték az MTK-t.

A Vasas női csapata a foglalkoztatott és bevetett légiósok számában sem akart elmaradni a férfi együttestől. Az uraknál tegnap szombaton az amerikai center, Ryan Wright, a lányoknál ma a szerb hátvéd, Latinka Dusanics debütált negyedik külföldiként - egyaránt győzelemmel.

Közel három negyeden át két rutinos kosarasa, Székely-Horváth Zsuzsanna (15/9 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és Zsovár Orsolya (11/3 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz), valamint egy fiatal játékosa, Jankó Flóra (11/3 pont, 2 lepattanó) vezérletével remekül tartotta magát a szomszédvári rangadón a vendég MTK. A 28. perc végén csupán 44-43-ra vezettek a hazaiak, ám ekkor a negyedből hátralévő bő 2 percet 6-0-ra nyerve a záró etap előtt 7 pontos előnyt szerzett a Snezena Csolics (23/3 pont - 20 mezőnykísérlet - 10 lepattanó, 5 gólpassz) és Cassandra Rochel (14 pont, 12 lepattanó, 3 gólpassz, 2 blokk) duó vezette Vasas. Az összecsapás végleg a 33. és a 37. perc között dőlt el. Ekkor 54-49-ről egy 9-0-lal 14 pontosra növelte előnyét a házigazda, amely a hajrára felőrölte ellenfele ellenállását. Dusanic 4/5-ös mezőnymutatóval, 8 ponttal debütált a Vasasban, Dúl Pankának (8/6 pont, 2-2 lepattanó és szerzett labda) pedig ismét fontos szerepe volt a végül 66-54-re diadalmaskodó piros-kékeknél.
 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus