Vasas-MTK: szomszédvárak rangadója a hölgyeknél

Az öt élvonalbeli fővárosi csapatból négy hazai környezetben - ezúttal sajnos a két férfi együttes, a MAFC és a Vasas egy időben - lép pályára hét végén. 

A hölgyeknél vasárnap este alsóházi rangadóra kerül sor, két szomszédos városrész, Pasarét és Városmajor csap össze, azaz Vasas-MTK találkozó lesz 18 órától. A hazaiak legutóbb a PINKK otthonában egy fontos alsóházi rangadót veszítettek el, a legjobb nyolc közé jutásért zajló versenyfutásban létkérdés a győzelem megszerzése a piros-kékeknek. Persze egy siker a vendégeknek is jól jönne. Az MTK első tétmérkőzését játssza idén, mivel az előző fordulóban a nagy hideg miatt nem tudták úgy felfűteni a városmajori csarnokot, hogy fogadhassa a Győrt. Így viszont az a helyzet, hogy amellett, hogy kérdés, a hideg teremben hogyan, milyen edzésmunkát tudott végezni Nagy Dorottya együttese, nagyon régen, közel egy hónapja játszott utoljára tétmérkőzést az MTK. Az őszi második fordulóban egy remek, látványos, fordulatos és a végletekig kiélezett összecsapáson a Vasas a Városmajorban is nyerni tudott, méghozzá 80-78-ra. Saját pályáján most is valamivel esélyesebbnek tűnik, de nyilván az MTK sem feltartott kézzel lép majd pályára a szomszédvárak csatájában.

Szombaton a BEAC ahhoz a PEAC-hoz látogat, amelyet ősszel kis híján "elkapott", akkor a két csapat között névben egy betű, játékban egy pont volt a különbség. Az azóta történtek ismeretében azt kell mondjuk: Pécsett most a pécsi csapatnak áll a zászló.

A két férfi gárda sajnos egy időben, szombaton 16 órakor játszik, a MAFC a Sopront, a Vasas a PVSK csapatát fogadja.

A MAFC-hoz látogató SKC öltözője az utóbbi hetekben szinte amolyan átjáróházzá vált, 3 játékos ment, 3 érkezett, majd a hét elején edzőváltás történt: Sabáli Balázs helyett a korábban Szolnokon igen sikeres, bajnoki címeket, kupákat nyerő Dragan Alekszics vette át a csapat szakmai munkájának irányítását. Az SKC-nál még az ismerkedés zajlik, a mezőnysor félig kicserélődött. Egyénileg az 5 légióst foglalkoztató soproniak erősebbeknek tűnnek, de csapatként kosarazva lehet esélye Jakab Máté együttesének.

A Vasas a remekül menetelő PVSK-Pannonpower gárdáját fogadja. A tabellán elfoglalt helyezés alapján a vendég pécsiek az esélyesek, ám a Szolnokról szerződtetett center, Ryan Wright érkeztével Sárosi Bulcsúnak a Vasas kispadján megnőttek a variációs lehetőségei, s így akár egy kiélezett szoros csatára is késztethetik a pécsieket, s egy szoros végjátékból bármi kisülhet...

A férfi másodosztály keleti csoportjában szombaton a Honvéd győzelmi esélyekkel utazik Salgótarjánba, vasárnap 18 órától pedig 'Újbuda-Óbuda" összecsapás lesz, a MAFC legutóbb a Salgótarjánt "elkapó" fiataljai az Óbudai Kaszások csapatát fogadják.

Nyugaton vasárnap a Tehetséges Fiatalok együttese Székesfehérváron gyarapíthatja győzelmei számát, a Budafok pedig Baján vendégeskedik, Drevenka Dávidéknak is lehet keresnivalójuk idegenben.

A Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban is lesz egy fővárosi párharc, a keleti csoportban a MAFC szombaton kora délután, 14.30-tól az MTK fiataljait fogadja. A Vasas fiataljai Diósgyőrben, a Kiss Lenke Kosársuli felnőtt játékosai pedig Kecskeméten lépnek pályára. A nyugati csoportban hét végén csak a BEAC fiataljai "érintettek", ők vasárnap 16 órától a már említett "Újbuda-Óbuda" meccs amolyan előmérkőzéseként a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttesét fogadják.


Foto, slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus