Zsíros Akadémia: fordítás 21 pontos hátrányból

Három győzelem és egy vereség volt a Zsíros Akadémia Kőbánya csapatának mérlege Kolozsváron, az U16 EYBL CE B csoportos tornáján.

A debreceniek elleni magyar rangadón minimális különbséggel győztek a kőbányaiak, majd a házigazdákkal szemben alulmaradtak. Ezt követően viszont nagy csatában fektették két vállra olasz, majd tetemes, 21 pontos hátrányból "felállva" szlovén ellenfelüket.

Debreceni KA - Zsíros Akadémoa Kőbánya 67-68
Magyar rangadóval indultak az U16 EYBL Central European Division B csoportjának küzdelmei. A Debreceni Kosárlabda Akadémia volt a fővárosiak első ellenfele. Hullámzó, végig kiélezett mérkőzésen Balaton Gergő kiváló védekezése és fontos hárompontosa nagyon kellett a minimális különbségű győzelemhez, végül 9 ponttal, 11 lepattanóval és 5 gólpasszal végzett. Hajdu Péter volt a legeredményesebb: 23 pontja mellé 9 lepattanó és 5 gólpassz társult. Csorba Gyula 16 pontot és 5 lepattanót tett a közösbe. Debreceni részről a két Madar, Viktor (18 pont, 7 lepattanó) és Krisztián (13 pont, 3 lepattanó) volt a legjobb.

U-BT Kolozsvár - Zsíros Akadémia Kőbánya 54-47
A következő ellenfél a hazai U-BT Cluj-Napoca volt, ahol mindkét csapat sok hibával kezdett, az első pontokra az 5. percig kellett várni. Ezután rengeteg hiba és biztos helyezet kihagyását követően a kolozsváriak már 13 ponttal is vezettek, de folyamatosan felzárkózva, a félidőre kiegyenlített a Zsíros Akadémia. Végig fej-fej mellett haladva a záró játékrészben a hazaiak apránként elléptek a kőbányaiaktól és szoros küzdelemben nyertek. Hajdu Péter erős dupla-duplával, 24 ponttal és 12 lepattanóval fejezte be a mérkőzést. Balaton Gergő ismét nagyon szépen védekezett és bár pontot nem dobott, de 17 lepattanója erősen megsüvegelendő. Győrik Dávid 7 pontja mellé 7 lepattanót is szerzett, Csorba Gyula 9 pontja mellé 4 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett.

Zsíros Akadémia Kpbánya - Basketacademy Perugia 72-65
Az olasz Basketacademy.it Perugia ellen az előző mérkőzésen tapasztalt sok hibából maradt erre a találkozóra is: sok eladott labda, kihagyott ziccer jellemezte a Zsíros Akadémia játékát. Egy jó védekezés-váltással azonban ezt sikerült kompenzálni és a végjátékban már helyén volt a szívük a kőbányai srácoknak. Győrik Dávid ezen a mérkőzésen egyenletesen jó teljesítményt nyújtott, ez nagy hasznára volt a csapatnak: 17 pontot és 10 lepattanót szerzett. Hajdu Péter tripla-dupla közeli, 20 pont, 10 lepattanó és 8 gólpasszos teljesítményt nyújtott. Balaton Gergő volt a harmadik legeredményesebb 10 ponttal és 6 lepattanóval. Simonics Olivér 10 ponttal és 5 gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Zsíros Akadémia Kőbánya - KK Leone Ajdovščina 75-72
A forduló utolsó mérkőzését a szlovén KK Leone Ajdovščina ellen játszották a darazsas fiúk, ami nem indult jól, a szlovének egy 12-0-ás rohammal indítottak és végig úgy látszott, hogy a kőbányaiak elfáradtak az utolsó napra és nem sok sanszuk van a győzelemre. A szlovén csapat már 21 ponttal is vezetett, a záró játékrészre 18 pontos előnyt szereztek. Ekkor jött a feltámadás,  Balaton Gergő bevágott három triplát egymás után. Itt volt a fordulópont és miután a negyediket is bedobta, már csak 6 pont volt a különbség. Simonics Olivér két kosarával 2 pontra zárkóztak a darazsasok, majd Hajdu Péter hármasával a mérkőzésen először átvették a vezetést. 39 percig vezetett a szlovén gárda, de a végjátékban előjött a Darázs-szív és az utolsó percben szépen lemenedzselték a meccset Varga István tanítványai és elképesztő fordítás után győztesen hagyták el a pályát. Balaton Gergő 24 pont 12 lepattanója volt a legkiemelkedőbb teljesítmény, Hajdu Péter szintén 24 pontot szerzett, mellette 5 lepattanót. Simonics Olivér 15 ponttal és 7 assziszttal zárt.

A csapat legjobbja díjat Balaton Gergő kapta, Hajdu Pétert pedig beválasztották a torna All-Star ötösébe

Fotó - Zsíros Akadémia Kőbányai

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus