2000-ben a Team USA egymillió dollárt dobott össze Yao Ming áthúzására

Kevin Garnett egy interjúban kibökte, hogy a 2000-es olimpián a Kína elleni meccs előtt a csapat 1 millió dollárt dobott össze annak, aki áthúzza Yao Minget.

KG Alex Wongnak (Yahoo! Sports) adott interjút, ahol megemlítette az esetet. A kínai óriás akkor még nem játszott az NBA-ben (2002-ben draftolta 1/1-esként a Houston Rockets), de már akkor is ismert játékosnak számított, hiszen egyrészt 230 centi közeli játékos akkor sem sok rohangált a kosárpályákon, másrészt a kínai válogatott tagja volt. 

Garnett elmondta, hogy ez volt a válogatott első csoportmeccse az olimpián, és (talán hogy érdekessé tegyék maguk számára - a szerk.) feldobták a tétet, hogy egymilliót adnak össze annak, aki először átzsákolja a kínai emberhegyet. A fogadást végül senki nem nyerte meg, ugyanis bár Garnett elmondása szerint szinte mindenki megpróbálkozott a dologgal, Ming vagy blokkolta őket, vagy más miatt nem sikerült.

Az eset azért is érdekes, mert pár nappal később, szeptember 25-én a Franciaország elleni utolsó csoportmeccsen Vince Carter a kosártörténelem talán legnagyobb zsákolását mutatta be szegény Frederic Weis-en, amit Garnett olyan közelről nézett végig, hogy Carter önfeledt ünneplése közben véletlenül majdnem arcon vágta. Az erőcsatár szerint az első gondolata az volt, hogy "a francba, VC nyerte az egymilliót", aztán gyorsan kapcsolt, hogy ez a fogadás csak a kínai játékosra vonatkozott. Carter végül nem is kapta meg a pénzt, de azért olyan rosszul nem járt, hiszen a kosárlabda egyik legemlékezetesebb pillanatát hozta össze - jó eséllyel ebben a zsákolásban benne volt a korábbi fogadás emléke is.

Íme a 2000-es USA-Kína mérkőzés hosszabb összefoglalója:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus