Az igazi Uncle Drew a BIG3-ben alkot és Cuttino Mobley-nak hívják

Kyrie Irving filmes karaktere a való világban a Rockets egykori kiváló hátvédje, a 44 éves Cuttino Mobley.

Mobley 1998-ban a második kör 41. helyén kelt el, nem jósoltak neki tehát nagy karriert, ehhez képest hat évet töltött a Houstonban, ahol Steve Francisszel alkottak különleges párost, majd egy rövid orlandói és sacramentói kitérőt követően még három szezont töltött a Los Angeles Clippersnél, 2008-ban vonult vissza, mindössze 33 évesen. 

A korai visszavonulás oka nem a játékával függött össze, hanem egy orvosi vizsgálattal, amely kimutatta, hogy hasonló szív és érrendszeri elváltozása van, mint Hank Gathersnek és Reggie Lewisnak, akik huszonévesen életüket is vesztették emiatt. 741 alapszakasz-meccsen 16 pontot átlagolt, 38%-os triplázóként és 83%-os büntetőzőként a maga idejében a jók közé tartozott, a playoffban is 26 meccsen pályára lépett, ahol 12.8 pontot hozott össze átlagban, kiemelendő, hogy volt olyan rájátszása, amikor 91% körül büntetőzött. 

A világ kicsit el is felejtette, azonban amikor 2017 nyarán elindult a BIG3, Mobley azonnal a liga egyik arca lett. Őszes szakállával, kicsit nagypapás mozgásával elsőre talán meg is tévesztette ellenfeleit, akik aztán nagyot koppantak, amikor meg kellett volna fogni. Csapata, a Power az idei szezonnak már címvédőként fut neki, elsőre pedig úgy tűnt, hogy Mobley nem lassult az új évadban sem - a videóban csapattársai között szintén feltűnik néhány ismerős arc: Chris "Birdman" Andersen, Glen "Big Baby" Davis, Corey Maggette és Quentin Richardson...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus