Caris LeVert újabb súlyos sérülést szenvedett

Egy Gordon Hayward-féle boka/lábtörést szenvedett el a Brooklyn Nets feltörekvő hátvédje a Minnesota ellen, és újabb hosszabb kihagyás vár rá - pályafutása során már nem először, és nem is másodjára.

A Brooklyn Nets hátvédje, Caris LeVert idén kifejezetten jól játszott 19.0 pontos, 4.2 pattanós és 3.7 gólpasszos átlagaival, és nem kis szerepe volt abban, hogy csapata jócskán a várakozások fölött szerepelt eddig (most áll 6-8-cal). Ma hajnalban azonban újfent utolérte végzete, egy súlyos sérülés: a Minnesota Timberwolves újoncát, Josh Okogie-t próbálta blokkolni 3.7 másodperccel az első félidő vége előtt, amikor a leérkezésnél eltört a jobb bokája/lába (ahogy az előző idény elején Gordon Haywardnak is).

Az látható volt, hogy az összes játékost megviselte a dolog, többen sírtak is, és az egész csarnokban síri csend lett úrrá. A Brooklyn kiscsatára, Joe Harris azt is elmondta, hogy az öltözőben sem szóltak egymáshoz egy szót sem, nem volt miről beszélni. Kenny Atkinson vezetőedző annyit mondott még ehhez, hogy ha valaki képes felépülni ebből, akkor az LeVert, és most semmi más nem számít, még a kosárlabda sem, csak az a lényeg, hogy felépüljön játékosa.

LeVert számára egyébként nem újdonság egy-egy súlyos sérülés. 2014 májusában egy fáradásos törés miatt megműtötték a bal lábfejét, majd 2015 januárjában rásérült erre, újra kés alá kellett feküdnie. 2016 márciusában (22 hónap alatt) harmadjára is megműtötték a bal lábát, nem véletlenül romlott esett rengeteget a drafton.

Egy érdekesség: a Minnesota irányítója, Derrick Rose a pályán volt Paul George, Hayward és most LeVert hasonló jellegű sérüléseinél is. Az egyébként szintén súlyos sérüléseket leküzdő Rose elmondta, hogy ez fejben teljesen megborítja az embert.

Csak erős idegzetűeknek a videó a sérülésről:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus