Carsen Edwards jó úton halad, hogy a Boston triplaspecialistája legyen

A Celtics másodikkörös újonca idén a March Madnessben triplarekordokat döntögetett, és a Summer League-ben látottak alapján könnyen lehet, hogy az idei draft nagy stealjét tisztelhetjük a hátvédben. 

A Purdue-ban három szezont húzott le Edwards, akinek tehetségét senki nem vonja kétségbe - utolsó egyetemi évében 24.3 pontot átlagolt, 80% felett büntetőzik, akadt 40% feletti triplázása is. Az idei Madnessben volt egy kilenc, majd egy tíz hárompontost hozó meccse is, négy meccsen összesen 28 triplát vert be, ami új rekord, aminek értékét növeli, hogy az általa megdöntött csúcsot hat meccsen hozták össze...

Egy nagy kérdőjel azonban van vele kapcsolatban, hogy hogyan adaptálja majd a játékát az NBA-re, mivel "csak" 183 centiméter magas. Emiatt csúszott le a 33. helyre a drafton, ráadásul az őt kihúzó 76ers Ty Jerome-mal együtt elcserélte Bostonba Matisse Thybulle-ért. Edwardsnak tehát bizonyítania kellett, amit meg is tett a Summer League-ben - jutalma egy négyéves szerződés lett, amiből három év garantált összesen 4.5 millió dollárért, a negyedik év pedig csapatopciós. Ha Edwards a "nagy" ligában is ennyire jól játszik, akkor a Celtics gyakorlatilag fillérekért kötött le négy évre egy NBA-szinten is kiemelkedően jó triplaspecialistát. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus