Két James Hardent láthattak a nézők a Miami-Houston meccsen

A houstoni Harden 44 pontot szórt, a Heat Hardenje, a túlkoros újonc Kendrick Nunn 40-et - a Nunn triplaközpontú játéka és a balkezessége is hozzáadott a különleges élményhez, még a szakállon kell dolgoznia a kacskaringós úton NBA-be került hátvédnek. 

Harden back-to-back termelt be legalább 40 pontot előszezon-meccsen, nem mindennapos, de nem is annyira meglepő tőle:

A nem draftolt Kendrick Nunntól annál inkább, aki a pihenő Jimmy Butler hiányában a Heat élére állt. Nunn egyébként augusztusban töltötte a 24-et, és még csak idén fog bemutatkozni az NBA-ben. Fiatalon sem számított tehetségtelennek, 2012-ben például U17-es világbajnokságot nyert a Team USA-jel, és három évet töltött az Illinois Egyetemen - itt bicsaklott meg a karrierje, 2016 tavaszán kitették a kosárprogramból, miután elítélték egy randin történt erőszakoskodás miatt. Egy évet ki kellett hagynia, majd 2017-18-ban az Oakland Egyetemen kapott lehetőséget - itt Trae Young mögött az NCAA második legjobb pontszerzője lett, illetve a szezonban ő dobta be a legtöbb hárompontost. 

Az Oakland azonban nem jutott be a March Madnessbe, a 188 centis, 86 kilós hátvédet kicsit alacsonynak és gyengének találták a scoutok, a nőügye és közel 23 éves kora sem afelé mutatott, hog őt draftolni kellene - nem is vitte el senki. Tavaly a Warriors nyári ligájában és edzőtáborában kapott lehetőséget, de végül csak a G-Ligás Santa Cruz Warriorsban játszhatott. Annyira jól, hogy a Miami Heat az NBA-alapszakasz végén, április 10-én le is igazolta - Nunn pedig meg is ragadt a keretben. 

Hogy mennyire hosszú volt az útja az NBA-be, csak egy érdekesség: anno 2012-ben Jabari Parkerrel és Jahlil Okaforral nyertek az U17-es vb-n, Parker a középiskolában is csapattársa volt - a kiscsatár öt, Okafor már négy évet töltött el a profik között... 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus