Koraszülöttek és kecskeméti kosarasok egy naptárban

A KTE kosarasai a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány javára vállaltak különleges fotózást, a naptár megvásárlásával tevékenységük támogatható.

A KTE felhívása:

Példaképre márpedig mindenkinek szüksége van. Győztesnek éppúgy, mint bajban lévőnek.

Ez a naptár (mint ahogy a 2017-es is) azzal a céllal készült, hogy a KTE-Duna Aszfalt az értékesítéséből származó bevétellel támogassa a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány működését, és a magunk eszközeivel felhívjuk a figyelmet a koraszülöttekre, szüleikre, s a velük magas szinten foglalkozó szakemberekre. Mert senki nem születik példaképnek, példaképpé a tettei által válik.

Példaképekre márpedig mindenkinek szüksége van.

Nekünk megvannak a legújabb példaképeink. Kincső, Hanna, Alex, vagy a fotózáson megismert többi koraszülött és szüleik, orvosaik, ápolóik mindennapi harca mutatja az utat a győzelem felé. Pedig az ő mérkőzésük tétje nem hasonlítható a miénkhez.

A fotózást ezúttal Vanczer Orsolya profi fotós vállalta, aki pályafutása során első alkalommal dolgozott koraszülöttekkel.

„Amikor megtudtam, milyen feladatra kérnek fel, meg sem fordult a fejemben, hogy nemet mondjak, hiszen jótékonyságról volt szó és fotózni is imádok. Természetesen volt bennem izgalom, hiszen pályafutásom során először dolgozhattam koraszülöttekkel. Kihívásként is tekintettem tehát a feladatra. Mindemellett nőként belém van kódolva az anyai ösztön, de szerintem nincs is ember, aki ne érzékenyülne el, ha koraszülöttekről van szó. Mi el sem tudjuk képzelni, mit élnek át ezek a családok. Már az első napjaik, heteik megpróbáltatások sorozatát hozzák, nem csak a babáknak, a szülőknek is. A fotózás jól sikerült, köszönhetően a szülők, az osztályon dolgozók és a sportolók hozzáállásának. A kosarasok hatalmas fegyelemmel és komolysággal álltak a gépem elé, maximálisan partnerek voltak. A végeredmény egy letisztult, természetes és kedves naptár lett, tele gyönyörű babával.”

A 12 lapos, A/3-as méretű fali naptár szívmelengetően kedves grafikáit a Grafantasy Kft. tulajdonosa, Farkas József készítette.

A KTE-Duna Aszfalt és a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány együttműködésében létrejött naptár megrendelhető és megvásárolható a KTE-Duna Aszfaltnál (Kecskemét, László Károly utca 16; e-mail: ktekosar@gmail.com; tel.: +36 30 811 9168), a csapat hazai bajnoki mérkőzéseinek idején a klubshopban (Messzi István Sportcsarnok, főbejárati aula).

A naptár ára 3000 Ft. A bevétellel minden vásárló a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány munkáját segíti.

fotó: ktekosar.com/Vanczer Orsolya

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus