Larry Sanders emlékezetes visszatérése a BIG3-ben

Két éve nem láthattuk kosárpályán az egykori Bucksos "botrányhőst", aki Gary Payton csapatában tért vissza, és tartogatott valakinek egy különlegességet erre az alkalomra.

Sanderst 2010-ben a 15. helyen draftolta a Milwaukee, ahol két gyengébb év után a harmadikban mutatott potenciált, 9.8 pontot, 9.5 lepattanót és 2.8 blokkot átlagolt, és harmadik lett a Legtöbbet Fejlődött Játékos Díjának szavazásán. A Milwaukee gyorsan meg is hosszabbította az újoncszerződését, 4 évre akkor igen jó pénznek mondható 44 millió dollárért. 

Ekkor kezdődtek az igazi problémák, előbb 25 meccset kellett kihagynia egy ujjtörés miatt, amit egy klubban kirobbant verekedésben szedett össze, majd szemüregcsonttörést szenvedett, végül a szezon végén marihuána használata miatt el is tiltotta a liga. A 2014-15-ös szezonban szintén kapott emiatt egy 10 meccses eltiltást, majd 2015 februárjában a Bucks bejelentette, hogy kivásárolja Sanderst futó szerződéséből - aminek megkötése után Sanders összesen 50 meccsen állt a csapat rendelkezésére. 

A "botrányhőst" nem véletlenül tettük idézőjelbe, ugyanis Sanders tekinthető az első játékosnak az NBA-ben, aki nyíltan felvállalta, hogy marihuánát fogyaszt, mivel nagyon komoly mentális problémákkal küzd. Kivásárlása után nem sokkal be is vonult egy erre szakosodott intézménybe, hogy segítsenek neki. 2017-ben egyszer már megpróbálkozott a visszatéréssel, de a Cavaliersnél 5 meccs jutott neki, azóta nem láttuk a parketten - egészen mostanáig. 

Idén csatlakozott Ice Cube ligájához, és a Gary Payton edzette 3 Headed Monsters csapatával (társak: Rashard Lewis, Reggie Evans, Mahmoud Abdul-Rauf, Mario Chalmers, Tre Simmons) le is játszotta első meccsét, aminek szünetében egyszer csak elővett egy dobozkát...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus