Michael Jordan első villanása: az 1984-es Team USA az NBA-sztárok ellen

1984 júliusában a Team USA egy NBA-válogatott ellen is vívott felkészülési meccset - itt találkozott először éles meccsen Jordan, Magic és Isiah Thomas.

Az olimpiai csapat kezdője sem volt piskóta így utólag: Michael Jordan, Alvin Robertson, Vernon Fleming, Sam Perkins és Patrick Ewing alkotta. A cseresorban Chris Mullin, Wayman Tisdale, Joe Kleine, Jon Koncak, Jeff Turner, Steve Alford és Leon Wood szerepelt. A keretből többen később Hall of Famerek, All-Starok vagy "csak" megbecsült NBA-veteránok lettek, Leon Wood pedig öt évet húzott le a ligában játékosként, majd 1996-tól egészen napjainkig ismert NBA-játékvezető, ősszel 23. szezonját kezdi meg. 

A túloldalon ütős kezdőötös állt fel: Magic Johnson, Isiah Thomas, Alex English, Larry Nance és Walter Davis. Johnsont és Thomast nagyon nem kell bemutatni, Davis hatszoros, Nance háromszoros All-Starként vonult vissza, Alex English pedig nyolcszor járt a Gálán, 1983-ban pedig gólkirály is volt. A cseresorban ott volt Michael Cooper és Kurt Rambis (a Lakers két védőspecialistája), illetve Kiki VandeWeghe, aki kétszeres All-Star volt, jelenleg a liga vezető testületében dolgozik. 

Bár az NBA-profik messze voltak a csúcsformától, a válogatott pedig teljesen éles volt az olimpiára, így is nagy meglepetésként hatott, hogy a fiatal amatőrök - Jordan vezetésével - 84-72-re győztek. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus