Párosban a városban - főszerepben Brook és Robin Lopez

Utoljára 2008-ban a Stanfordon játszottak együtt a Lopez-ikrek, most újra lehetőségük nyílik erre Milwaukee-ban - nagyjából erre lehet tőlük számítani. 

A két Lopez gyakorlatilag soha nem látott magasságokba emelte az alapvetően az oktatásban erős Stanford kosárprogramját, utána azonban más utakra sodorta őket az élet. Robin Lopez Phoenixbe került, ahol négy évet húzott le, de nem nagyon kapott komolyabb lehetőséget, ezért vándorbotot fogott: megjárta New Orleansot, Portlandet és a Knickset (2015-16-ban így legalább egy városban játszhattak testvérével), az utóbbi három évben pedig Chicagóban ügyködött. Mindenhol megbecsült, védekezésben erősebb játékosként tartották számon, általában kezdőként számoltak vele, hiszen nagyobb hiányosságai nincsenek (mozgékony, erős, kemény, jó blokkoló, 75%-os büntetőző), de nem bizonyult sztáralkatnak, és igazán jó csapatban eddig nem szerepelt, 28 meccsnyi playoff-rutinja van. 

Brook ezzel szemben karrierje első kilenc évét a New Jersey, majd Brooklyn Netsben töltötte, a franchise történetének egyik fontos játékosa, aki 2013-ban még az All-Star Gálára is meghívást kapott - ott azonban nem tudott részt venni ACL-szakadása miatt, ami már a második súlyosabb sérülése volt (a 2011-12-es csonkaszezonban lábtörést szedett össze). Ezt a két évadot leszámítva remek számokat hozott, négyszer is 20 pont felett átlagolt. 2017-ben a Lakersnél tett egy kitérőt, hogy 2018 nyarán végül aláírjon Milwaukee-ba. Lopez karrierje első szakaszában egy kiváló kézzel megáldott, de csak a gyűrű közelében hasznos centerként, illetve ezzel párhuzamosan nagyon rossz lepattanózóként volt elkönyelve - ő az NBA egyik nagy kaméleonja, mivel utolsó brooklyni szezonjában a semmiből előkapott egy nagyszerű triplázást, így utolsó három szezonjában 134, 112 és 187 hárompontost tett a helyére, utóbbi már egy mezőnyjátékosnak is becsületére válna. 

A két testvér 2018-19-ben így játszott, ebből képet kaphatunk arról, hogy mi várható tőlük idén a Milwaukee-ban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus