Tizenkét érdekes tény Zion Williamsonról

Az utóbbi évek legnagyobb hype-ja övezi Zion Williamson NBA-debütálását, pár érdekesség, hogy miért beszélhetünk különleges játékosról.

A FreeDawkins YouTube-csatorna szedte össze a néhol meghökkentő tényeket:

1. Zion Williamson a 2019/20-as évadban a liga második legnehezebb játékosa lesz, csak a 220 centis Boban Marjanovics súlya nagyobb. 

2. A Duke-on ő tartja a legnagyobb függőleges emelkedés rekordját. 

3. Képes zsákolni a büntetővonalról felugorva - erre eddig Julius Erving, Michael Jordan, Vince Carter és Brent Barry volt képes az NBA-ben.

4. A North Carolina elleni meccsen egy kitámasztásnál szétszakadt a Nike PG3 cipője, majdnem súlyos térdsérülést okozva ezzel. 

5. A hype nem az NCAA-ben kezdődött, hanem már a középiskolában, a Raptors-superfan Drake a középiskolai mezét vette fel. 

6. Már 16 évesen a SLAM magazin borítóján szerepelt, amely a címlapon tette fel a kérdést: felkészültetek Zion Williamsonra?

7. A középiskolában már LeBron Jameshez hasonlították, azóta pedig olyan játékosokhoz, mint Charles Barkley, Larry Johnson és Draymond Green - mindannyian extraklasszisok vagy azok voltak. 

8. Az amerikaifutballban nagy hagyományokkal rendelkező LSU Tigers teljes ösztöndíjat ajánlott neki, a gárda vezetőedzője szerint ha elfogadta volna, a valaha volt legjobb tight end lehetett volna.  

9. Az amerikaifutball nem véletlenül merült fel vele kapcsolatban, édesapja ugyanis védőfalember volt a North Carolina State Egyetemen - édesanyja fiatalon komolyan atletizált, a gének tehát szerencsésen kombinálódtak Zionban. Ehhez vegyük hozzá, hogy szülei korán elváltak, édesanyja második férje pedig az a Les Anderson lett, aki a Clemson Egyetemen kosarazott. 

10. Igen különös kapcsolatban van Anthony Davisszel, akit a New Orleansnál vált franchise player-szerepkörben. Fiatalon ugyanis Williamson autogramot kért az akkor már ismert játékosnak számító Davistől, aki viszont nem adott neki - Zion többször elmondta, hogy emiatt soha egyetlen fiatal szurkolóját sem hagyja ki, mindenkinek ad autogramot, mert tudja, mennyire fáj valakinek, ha nem kap. 

11. Drew Breestől egy nagyon különleges ajándékot kapott. A New Orleans Saints Super Bowl-győztes legendája, az NFL legtöbb passzolt yardjának rekordját tartó quarterback egy bekeretezett, aláírt mezt küldött neki, amire annyit írt: "passing the torch to you", "átadom a stafétát" New Orleansban. 

12. Óriási Michael Jordan-rajongó, és amikor aláírt a Jordan Brandhez, azt mondta MJ-nek, hogy sokkolni akarja a világot a játékával, és segítsen ebben - Jordan csak annyit válaszolt: "megcsináljuk". 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus