Videó: az eredeti Russell Westbrook, aki játékával stílust teremtett

Steve Francis karrierje nem teljesedhetett ki, de így is előfutára volt egy játékostípusnak, melynek fő képviselői Westbrook és Derrick Rose.

A háromszoros All-Star, Év Újonca (megosztva Elton Branddel) Steve Francis karrierje betegség, sérülés és edzői döntések miatt nem teljesedhetett ki, de így is a 2000-es évek elejének egyik legizgalmasabb játékosa volt. Ő az első olyan irányító, aki kis mérete ellenére elképesztő robbanékonysággal és rugókkal dolgozott, az ő nyomdokain lépked a Russell Westbrook, Derrick Rose fémjelezte irányítógeneráció. 

Francis magánélete nem volt egyszerű, a Player's Tribune-ban megjelent írásából kiderül, hogy tízévesen már cracket árult Washington utcáin, édesanyja korán meghalt, édesapja 20 évet ült börtönben fegyveres rablásért. Francis összesen két mérkőzést (!) játszott a középiskolás évei alatt, a gimnáziumot elsőre nem is fejezte be és szerencséje volt, hogy egy korábbi amatőrtornáról emlékezett rá egy kis főiskola edzője, így indulhatott be a pályafutása. Az NBA-ben rögtön elcseréltette magát Vancouverből, meg kellett küzdenie a Meniere-betegséggel, sérülésekkel és a játékát nem igazán értő neves vezetőedzőkkel (Jeff Van Gundy, Rick Adelman). Francis, akiről az utóbbi években olyan fotók jöttek ki, amelyeken úgy néz ki, mint a saját nagyapja, azt írta, hogy bár az emberek azt hiszik, hogy drogozik, azt soha nem használta, mert 10 évesen látta, mit tesz életerős fiatal emberekkel - viszont iszonyatos mennyiségű alkoholt ivott meg az elmúlt években.

Az alábbi videó elsősorban az NBA-pályafutására fókuszál:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus