A Falco is nyerni tudott Zalaegerszegen

A ZTE szerezte a derbi első kosarát, amire három duplával válaszolt a Falco. Az ötödik percig jól tartotta magát a kék-fehér együttes, ekkor viszont Pantelics kosaraival nyolc ponttal meglépett a vasi csapat. A negyed utolsó percében Gáspár triplájával került közelebb ellenfeléhez a Zalaegerszeg. A második etap kezdetén Perine hármasával már csak egy pont volt a hazaiak hátránya, ám fordítaniuk nem sikerült, majd nem sokkal később 10 pont fölé nőtt a vendég előny. A nagyszünet előtt a ZTE amerikai légiósa szintén egy utolsó pillanatban elengedett triplát értékesített, amivel némileg szorosabbá tette az állást, 6 egységnyi szombathelyi fórt mutatott az eredményjelző 20 perc játék után.

A fordulást követően újra gyorsan kialakult a kétszámjegyű differencia, ám a zalaiak rákapcsoltak és nem hagyták ellenfelüket igazán meglépni. Több alkalommal sikerült 5-7 pontnyira felzárkóznia Bakiéknak, de ennél közelebb nem nagyon tudtak kerülni. Az utolsó negyed startjánál 9-cel ment a Falco, a záró felvonásban is végig Kálmán Lászlóék irányították a játékot, igaz a ZTE még 2 perccel a végső dudaszó előtt 6 pontra faragta a különbséget, de ennél többre már nem futotta Kis Attila tanítványainak erejéből.

Kis Attila, a ZTE ezdője a mérkőzés után: „Az akarással nem volt gond, többször közelebb kerültünk ellenfelünkhöz, de a szombathelyiek jól kontrollálták a mérkőzést.”

Bencze Tamás, a Falco edzője: „Tudtuk, hogy kellemetlen stílusú csapat a ZTE, de végig a kezünkben volt a mérkőzés irányítása. Mindkét csapatnak gratulálok – a sajátomnak azért, mert nem túl jó játékkal is megnyertük a találkozót, a zalaegerszegieknek meg azért, mert mindent megtettek a győzelemért. A játékvezetők viszont nem gratulálok – ebből mindenki azt von le, amit akar.”

ZTE – Falco 64 - 72 (16-21,14-15,14-17,20-19)

ZTE: Perine 24/6, Baki 7/3, Gáspár 17/9, Tóth 5, Kinter 6. Csere: Bödör -, Délity 2, Kertész 3/3.

Falco: Kálmán 10/3, Simon 4, Timberlake 24, Szabó 8, Pantelics 16. Csere: Will 6, Harazin 4, Jarosevits -

Fotó(1): westindex.hu

Fotó:(slide): hatharom.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus