Hanga remek játékával nyert a Manresa

Három, zsinórban elszenvedett vereséget követően egyértelműen a győzelem volt a célja Hanga Ádám csapatának, az Assignia Manresának. Hangáék legutóbbi veresége ugyanakkor akár bizakodásra is okot adhatott, hiszen az Európa-kupában is érdekelt, sztárokkal felálló Valencia ellen nyújtott játékukra a vereség ellenére nem lehetett panasz.

Hanga Ádám ezúttal nem volt a kezdőcsapat tagja. A Manresa igyekezett már a találkozó elején magához ragadni a vezetést, Gladyr triplájával 12-8-re vezettek öt percet követően. Másfél perccel a negyed vége előtt Hanga is megérkezett a pályára, ekkor már teljesen kiegyenlített küzdelem zajlott. Downs rossz dobását követően egyetlen pont volt a Manresa előnye. Érdekesség, hogy míg hazai oldalon sűrű rotáció volt (tíz játékos lépett pályára egy negyed után), addig a túloldalon szinte végig a kezdőcsapat tartózkodott a parketten.

A második negyeden elején Hanga Ádám duplájával vezetett 23-21-re csapata, majd egy büntetőt is a helyére küldött. Ennek ellenére a Valladolid kedve szerint alakult a negyed első fele, Dumas kosarával 29-24-re már ők vezettek. Menetrendszerűen érkezett a hazai időkérés. Egyértelműen Hanga vitte ekkor hátán csapatát, újabb kiharcolt faultját értékesített büntetők követtek. Nagyon kellett hazai szempontból Gladyr második hármasa, de Umeh hasonlóan válaszolt, így a vendégek őrizték előnyüket. Hiába szedték zsákszámra a támadólepattanókat a hazaiak, a második esélyeket nem tudták pontokra váltani. A negyed utolsó másodperceire Hanga is visszatért, és Dumasnak kiosztott sapkájával maradt az eredmény 37-40.

A nagyszünet után sokáig tartotta előnyét a Valladolid, aztán Rodriguez hármasával a 24. percben visszavette a vezetést a Manresa. Mielőtt megnyugodhattak volna Asselinék a vendégek hamar kapcsoltak, és Martin vezetésével továbbra is maradt kiegyenlített a meccs. Felváltva estek a kosarak, a Valladolidnál Seawright kapta meg a 27. percben 4. faultját, a center mindaddig jól dolgozott a palánkok alatt. Hanga Ádám ezúttal az előző negyedhez hasonlóan az utolsó másodpercekben lépett pályára, ekkor a hazaiak Doellman büntetőivel álltak előrébb minimális előnnyel (58-57).

A záró negyed magyar szempontból nem is indulhatott volna jobban: Hanga ugyanis triplát szórt, és már 8 pontnál járt ekkor. A hazaiak annak is örülhettek, hogy Asselin továbbra is nagy formában kosárlabdázott, négy pontjával 65-62-re vezettek. Hanga előbb ugyan hármast rontott, de a 35. percben labdát szerzett, faultot harcolt ki, majd újabb duplát jegyzett (67-64). Négy perccel a vége előtt a játék addigi képét tekintve már-már „jelentősnek” mondható, hat pontos előnybe került a Manresa. Az addig pont nélkül álló Downs két duplát, majd egy triplát is hintett – mondhatni a lehető legjobbkor hagyta állva ellenfelét a hazai együttes. Az utolsó percbe fordulva őrizte hat pontos előnyét a Manresa, így három vereség után aratott győzelmet ismét Hanga Ádám együttese.

A magyar légiós igazán remek produkcióval rukkolt ki a Valladolid ellen: 17 játékperce alatt 10 pontig jutott, ami spanyolországi karrierje második legjobb ponttermése. Mezőnyből 6 kísérlete volt, amelyekből hármat értékesített (triplából 1/3, büntetőből 3/4 volt a mutatója). 10 pontja mellett lekapott 5 lepattanót és kiosztott 2 blokkot. 3 eladott labdája mellett szerzett is kettőt valamint kiharcolt 4 faultot. Ádám egyértelműen csapata egyik legjobbja volt a találkozón.

A mérkőzés videós összefoglalója az alábbi linkre kattintva érhető el.

Assignia Manresa – Blancos Rueda Valladolid 80-75 (19-18, 18-22, 21-17, 22-18)

Manresa: Asselin (20), Doellman (17), J. Rodriguez (10/6), Montanez (8/3), Gladyr (8/6). Csere: Hanga (10), Downs (7/3), Achara (-), Hernandez (-), Oriola (-), Palsson (-).

Valladolid: J. Robinson (17/3), Dumas (15), D. Garcia (9/6), Seawright (8), Touré (4). Csere: Martín (17/3), Umeh (3/3), Anagonye (2), Uriz (-).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus