Hanga Ádám az Év Játékosa!

A jelenleg a spanyol első osztályban játszó Hanga Ádámot választották a "Az Év Legjobb Magyar Játékosának" 2011-ben! A honlapunkon saját blogot vezető 22 esztendős hátvéd a hazai sportszövetségek szavazásán a legjobbnak bizonyult, ami nem kis megtiszteltetés, de az ifjú hátvéd idei sikereit elnézve abszolút jogos és megérdemelt az elismerés!

Mi most néhány videós összeállítással ünnepeljük Ádámot, akinek természetesen a Kezdő5.hu egész stábja szívből gratulál a díjhoz - és persze ahhoz, amit letett ebben az esztendőben az asztalra.

A magyar bajnokságban kiemelkedően teljesített és bajnoki döntőbe vezette az Albacomp csapatát. Ott körről körre nyújtott egyre többet és többet a Falco és a Paksi Atomerőmű ellen mindig az élre tudott állni, amikor kellett. Nem volt semmi, amit ebben a két sorozatban produkált, de a java még hátra volt...


A következő mixben az idény korábbi szakaszai mellett a döntőben mutatott legszebb jeleneteit eleveníthetjük föl. A fináléban ugyan elbukott az Alba 2 - 0-ás vezetés után 3 - 2-re, de a Hanga vezette fehérváriakat csak is dicséret illeti ez idényben mutatott teljesítmény után:


Sokan vártuk ebben az országban, hogy Ádám "előre lép", miután ennyit fejlődött az utóbbi időben. Ez nem is maradt el, hiszen előbb az Assignia Manresa ACB-s csapata kötött vele 2 + 2 éves szerződést, majd az NBA Draftján mondták ki a nevét a második körben, 59. választottként, ez által a tengerentúli játékjoga a San Antonio Spurs gárdájához került:


A kiválasztása után érthetően nagyon boldogan nyilatkozott szerkesztőnknek:



Az ősz végére pedig oda jutott, hogy a spanyol első osztályban a várakozásokat eddig abszolút felülmúló Manresa egyik alapembereként számítanak rá. Az acb.com, azaz a liga hivatalos honlapja már egy videós összeállítást is közölt róla!


Mi csak további, hasonlóan sikeres éveket tudunk kívánni Hanga Ádámnak és azt, hogy még nagyon sokáig öregbítse a magyar kosárlabda hírnevét a világ legpatinásabb bajnokságaiban!


Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus