Könnyed Alba siker Debrecenben

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, Keller és Chism kosarára még válaszolni tudott a Factum Perrin és Szabó révén, de utána beindultak a Fehérvár légiósai. A Hollis-Chism-El-Amin trió egy 15-0-s rohamot repesztett, amire Schachtner és Ingram válaszolt hazai oldalon, de Juhos jókor eleresztett hármasával újra tíz pont fölé nőtt a különbség (22-10). Simon gyártotta a gólpasszokat, Keller pedig a blokkokat a vendégeknél, a válogatott center egy gól jó plusz egyes zsákolással paprikázta fel a hangulatot. A negyed végére kialakult különbség a meccs elején mutatott nagy rohanás eredménye lett, magabiztos Albacomp vezetéssel zárult az első tíz perc (14-29).

Triplaparádéval folytatódott a mérkőzés a második negyedben: Supola hármasára még válaszolni tudott Schachtner (21-32), de utána beindult Hendlein is, a fehérvár bedobója kétszer is eredményes volt a 6,25-ön túlról. Rengeteg hibával játszott ekkor a Factum, a dobásaik sorra csorogtak le a gyűrűről, az Albacomp pedig kihasználta a lehetőséget és gyorsindításokkal, közte El-Amin kosaraival folyamatosan növelte lépésről lépésre az előnyét. A házigazdáknál Perrin-en kívül nem találta senki a ritmust, a félidőig összekapargatott 9 pontjával lett csapata legeredményesebbje, de sokat mondó adat, hogy míg a Factumnál négyen találtak a gyűrűbe 20 perc játék alatt, addig a tavalyi ezüstérmesnél nyolcan is feliratkoztak a góldobók közé. A félidő így fölényes Albacomp vezetéssel zárult (24-49).

Összekapta magát a fordulás után a Debrecen, de Ingramék feljavulása csak arra volt elegendő, hogy ne nőjön tovább a két csapat közti különbség, mert az Alba minden hazai akcióra válaszolni tudott Chism és El-Amin kosaraival. A negyed közepére már majd harminc pontos differencia alakult ki a csapatok között (30-59), ami kicsit felélesztette a debrecenieket és egy 8-2-s etappal időkérésre késztették Dzunics mestert. A lendületet sikerült is megtörnie ezzel a Fehérvár trénerének, a negyed végéig visszaállt az adok-kapok, ami a vendégek 24 pontos vezetését jelentette (41-65).

Supola Zoli percei nyitották az utolsó felvonást, a Leedsből visszatért játékos két hárompontossal adta meg az alaphangot a záró játékrészre, de a Factum szívósan küzdött, hogy ne kellejen 30 pontos zakó miatt szégyenkezniük hazai pályán. Takács Dani élt ekkor remekül a kapott játéklehetőséggel, a center kosaraival tartotta magát a házigazda, de csak idő kérdése volt mikor éri el a harmadik x-t a Fehérvár együttese, amire sor is került Supola büntetőjével (50-80). A végjátékra már színtiszta magyar ötössel futott neki a vendég együttes, amiben Madár szárnyalt leginkább, hat pontot szerzett ekkor a fiatal balkezes irányító és az ő hárompontosa zárta az összecsapást (53-88)

Factum Sport Debrecen – Albacomp Fehérvár 53-88 (14-29, 10-20, 16-17, 12-23)

Oláh Gábor utcai sportcsarnok, Debrecen; Vezette: Györffy P. A., Hegedûs T., Fodor A. (Szaniszló)

Factum: Ingram 14, Perrin 16, Szabó M. 6, Papp T. -, Schachtner 6/3, Kovács I. 2 , Kaluha -, Vas -, Takács 4, Modzinger -, Stretea 5/3, Balogh -

Raúl Jiménez Martín: "Remélem a szurkolóink megbocsátanak nekünk ezért a nem túl profi játékért. Szörnyű meccs volt, legközelebb próbálunk javítani és még egyszer elnézést kérek mindenkitől."

Albacomp: El-Amin 20/6, Keller 11, Simon 2, Chism 15, Hollis 9/3, Supola 14/9, Hendlein 8/6, Bódi -, Madár 6/3, Juhos 3/3

Braniszlav Dzunics: "Jól kezdtük a meccset, a védekezésünk is jól működött, támadásban pedig a kinti dobásaink extrán sültek el, ami megalapozta a győzelmünket."

Fotó: fmh.hu

Fotó (slide): nemzetisport.hu - Czagány Balázs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus