Nem sikerült a bravúr Lórántéknak

Nagy meccsre készült Lóránt Péter és csapata a Lagun Aro, akik újoncnak számítottak a Király Kupában. A bajnokság 8. helyén álló (és príma formában lévő) együttes a sztároktól hemzsegő Caja Laborallal mérkőzött meg a legjobb 4 közé jutásért.

A kupán belül baszk rangadót is játszott a két klub; a bivalyerős Caja Laboral Mirza Teletovic 5 pontjával 7-4-re vezetett, a bosnyák kiválóság a negyed derekán egy hatalmas zsákolással is jelentkezett. A Lagun Aro rengeteg hibával játszott, Prigioni triplájával pedig el is húzott kissé a vitoriai gárda. Két és fél perccel a negyed vége előtt 14-10-es állásnál érkezett a pályára Lóránt Péter is és hamarosan egy támadólepattanóval vétette észre magát. A negyed utolsó másodperceiben Baron szerencsés kosarával 17-16-ra jött fel a Lagun Aro.

A második negyed elején is folytatták jó periódusukat, és Lóránt is egy klasszikus center megmozdulás után szerzett horogból két pontot (17-20). Neto is bravúros kosarat szerzett Lampe fölött. Oleson triplájára Baron válaszolt hasonlóan - az amerikai a 16. percben már 14. pontnál járt. Egészen elképesztő dobásokat szórt ekkor a hátvéd, de tegyük hozzá, hogy Lóránt Péter is igen hasznosan teljesített. 34-28-as san sebastiani vezetésnél nem véletlenül kért időt a legendás Dusko Ivanovic mester. Másfél perccel a vége előtt a magyar erőcsatár középtávolija után tízzel ment a Lagun Aro, amit a félidőig meg is őriztek. (17-20). Neto is bravúros kosarat szerzett Lampe fölött. Oleson triplájára

A nagyszünet után hatékony kezdett Bjelica pontjaival a Caja Laboral. Bettsék egyébként igen sok faultot kaptak, neki és Lórántnak is 3-3 volt már ekkor. Ennél nagyobb baj volt, hogy Prigioni újabb hármast dobott, Pankot pedig vérző feje miatt kellett lehozni. Érkezett helyére vissza Lóránt, de sajnos pillanatokon belül beütötte 4. hibáját. A 25. percben a hosszú ideig csendes Teletovic szórt triplát, így a 12-3-as roham miatt időt kért a Lagun Aro. Úgy tűnt ez sem bizonyult hatékonynak: a negyedben teljesen összeomlottak Vidalék, Prigioni újabb labdaszerzése és kosara után 51-41-re már a Caja Laboral vezetett. Mindez 23-3-as szakaszt jelentett! Teletovic kihagyott büntetői hoztak némi fordulatot: a negyed végén pedig Vidal azért csak beszórt egy hármast, így 6 pontra jöttek fel.

A Lagun Aro sajnos rengeteget hibázott, zsákszámra adták el a labdát. Ennek ellenére visszajöttek a meccsbe, hiszen Baron és Panko is triplát szórt (59-58). Ivanovic mester időkérése után összeszedte magát a Caja Laboral, Milka Bjelica pontjai után visszaállt a 6 pontos különbség. Két perccel a vége előtt már úgy festett eldönthetik a meccset a javukra, de Baron bedobta 4. hármasát (68-63). 49 másodperccel a vége előtt Prigioni 6. csodás passzából viszont Bjelica faulttal együtt talált be, ami el is döntötte végül a találkozót.

Lóránt Péter kereken 14 percet töltött a pályán, zömmel a második negyedben, amelyet csaknem végig játszott. Ekkor lépett meg ellenfelétől a Lagun Aro, amelyből aktívan vette ki a részét. Sajnos 4 személyi hibája miatt kevesebbet játszhatott annál, amit teljesítménye predesztinált. Végül 2/3-as mezőnymutatóval 4 pontig jutott és lekapott 2 lepattanót.

Király Kupa, negyeddöntő
Caja Laboral – Lagun Aro GBC 72-65
(17-16, 11-22, 27-11, 17-16)

Caja Labarol: Prigioni (15/6), Oleson (9/3), San Emeterio (-), Teletovic (17/6), Golubovic (-). Csere: M. Bjelica (22/3), Heurtel (4), Ribas (2), Lampe (-), N. Bjelica (3/3).

Lagun Aro: Salgado (4), Papamakarios (-), Vidal (9/6), Panko (14/6), Betts (2). Csere: Baron (22/12), Neto (8), Lóránt (4), Doblas (2).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus