Gálázott az Albacomp Körmenden

Mint arról már előzetesünkben beszámoltunk, mind a Körmend, mind pedig az Albacomp kulcsfontosságú derbire készült a vasi kisvárosban. A hazaiak továbbra sem számíthatnak a sérült Németh Istvánra, míg a fehérváriaknál a felnőtt keretből kirakott Madár András hiányzott.

A feldobás előtt a körmendi klub elbúcsúztatta a piros-feketék nyáron visszavonult kiválóságát, Trummer Rudolfot. A vendégek Wayne Chism 4 pontjával kezdtek, majd Bell ellen ítéltek támadóhibát, de az amerikai egy visszarántott lepattanóval javított (6-7). Többek szeme is elkerekedett, amikor Chism a triplavonalon túlról talált be. A hazaiaknak kétszer is lejárt a támadóidejük, így Sabáli Balázs a 7. percen időt kért (8-13) és több cserével is igyekezett felrázni csapatát. A vendégeket a 13 pontnál járó El-Amin vitte a hátán, és az Alba már tízzel ment (10-20) a negyed végén. A körmendieknél kevés tervszerűséget lehetett felfedezni a támadójátékukban, de Cseh a negyed végi hármasával 13-22-re alakította a játékrészt.

A második negyed elején Hollis három embert átugorva zsákolt egy óriásit, majd egy triplát is beemelt. Szinte hihetetlen, de a Körmendet Cseh György tartotta meccsben újabb 5 pontjával. A túloldalon viszont Supola hűtötte le egy távolival a kedélyeket (13. perc: 18-32). Sabáli időkérése után Ruják kiosztása volt tökéletes Ferencznek, de El-Aminnal továbbra sem bírtak a hazaiak, ráadásul az addig pont nélkül álló Simon is játékba lendült (27-43). A másfél negyedig teljesen eltűnő Townes révén zárkózott a Körmend. A negyed végén Bell és Chism vívott dobópárbajt, ám mindez azt jelentette, hogy a nagyszünetre az Alba magabiztosan őrizte jelentősnek mondható előnyét.

A harmadik negyedben ugyanott folytatta az Albacomp, ahol abbahagyta: Hollis zsákolása után már 19 ponttal vezetettek (36-55). El-Amin már a negyed elején megdobta 22. pontját és csapata is átlépte a 20 pontos határt. A fehérváriak kiválóan védekeztek és a hazaiak továbbra is kilátástalan támadójátékot produkáltak. Hollis ragyogó bejátszása után Keller is megszerezte első pontjait egy hatalmas zsákolás után (44-67). Úgy tűnt Mo El-Amin akkor és onnan szórt hármast, ahonnan csak akart: ötödik triplája után már a 30-as különbséget ostromolta az Alba, az amerikai hátvéd pedig már a 27. percben 30 pontnál járt.

Már-már megalázó volt hazai szempontból a találkozó, nem csoda, hogy a körmendi tábor türelme is fogytán volt. A fehérváriak tulajdonképpen azt csináltak, amit akartak, ráadásul többször szerencséjük is volt. Egy újabb labdaszerzést követően Keller zsákolhatott ismét könnyedén (56-91). Hendlein többször is nagy sapkát osztott ki, Chism pedig egyértelműen megnyerte a Townes elleni párharcot.

A meccs végén már könnyelműsködtek a vendégek, így a 100 pontot nem dobták meg és a különbség is jelentősen csökkent, de így is komoly verést mértek a nagyon gyengén teljesítő Körmendre.

Fortress Lami-Véd Körmend – Albacomp Fehérvár 71-95 (13-22, 23-29, 14-28, 21-16)
Körmend, 1800 néző. V.: Cziffra, Papp, Ádám

Körmend: Mladenovics (10/3), Ferencz (11/9), Powell (-), Bell (25/3), Townes (7). Csere: Fodor G. (-), Cseh (10/6), Ruják (8/6). Vezetőedző: Sabáli Balázs

Albacomp: Simon B. (11/3), El-Amin (30/15), Hollis (21/6), Keller Á. (8), Chism (15/3). Csere: Supola (6/6), Hendlein (4), Bódi (-). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Kép: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus