Könnyedén nyert az Alba Kaposváron

Igen jól ismeri egymást a két alakulat - nem csak a Juhos, Hendlein, Simon fehérvári trió miatt, mely anno a kaposvári színekért küzdött, illetve Dzunics mester egykori somogyi szerepvállalásából kifolyólag vagy az Alba-nevelés, Dávid Gergely játékát tekintve, hanem azért is, mert ebben az évadban immáron negyedszer vívott meg egymással a Kaposvár és az Albacomp. A kupában és a bajnokságban is sikerrel vette az eddigi összes randevút a fehérvári alakulat, s talán az utolsó találka sikeredett a legegyértelműbbre. Nick Raivio személyében legjobb játékosát kellett nélkülöznie Fekete Ádám mesternek, az új légiós, Charles Gosa pedig továbbra sincs tökéletes állapotban, bizonyosan több hétre lesz még szükség, mire a régi önmagát idézheti az amerikai.

Ilyen előzmények után nem is csoda, hogy már az első játékrészben elhúzott a 21 pontos Hollis vezette Alba, ő és centerben Keller Ákos is nagyon aktív volt. 14 - 13-ra még a hazaiak vezettek, majd onnan zárta le az első játékrészt egy 12 - 2-es futással a vendég gárda, egyébként Hollis is előbb csak körbelőtte a berendezést, majd onnantól lett eredményes, ahogy a fordulópont beállt a 9. percben.

A nagyszünet előtt még feljebb tudta tornászni előnyét a fehérvári csapat, 26 - 38 után viszont kapaszkodni próbált a KKK. A nagyszünet - mondjuk úgy - mindkét csapat számára jókor jött, ám a fordulást követően folytatódott a vendég-dominancia, 33 - 56-nál a Hollis-show közepette gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. Az egykori amerikai utánpótlás-válogatott bedobó 13-at szórt csak ebben a 10 percben (sőt, nagyjából 5 perc leforgása alatt).

A negyedik etapban már nem változott semmi sem, a vendégek azért nem eresztettek le és végig az alaprotácóval küzdöttek, a hazaiak pedig annak örülhetnek elsősorban, hogy Ahelegbe sokat javult az eddigiekhez képest, legalábbis pontszerzésben, a játéka még mindig messze elmarad elődjétől, Josh Wilsonétól, Gosa pedig már értékelhető produkciót tett le az asztalra a legutóbbi nagyon balul sikerült bemutatkozása után.


Kaposvári KK - Albacomp Fehérvár 59 - 81 (16-25, 14-15, 15-23, 14-18)

Kaposvár, Vezette: Pálla, Török, Németh

Kaposvár: Kiss K. 7, Ahelegbe 17/3, Szőke 3/3, Dávid 11/3, Lekli 7. Csere: Gosa 11/3, Kovács S. 3, Kutasi -.

Fotó: sportklub.tv

Albacomp: Simon 9, El-Amin 15/3, Hollis 21, Chism 10, Keller Á 17. Csere: Hendlein 5/3, Supola -, Juhos 4, Bódi -.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus